Евтим Милошев посвети прожекция на Петко Бочаров

Героят на Стоян Алексиев заплита интригата през 1982-а

Евтим Милошев посвети прожекция на Петко Бочаров    | StandartNews.com

Журналистическата прожекция на първия епизод от сериала "Откраднат живот", който тръгва довечера по Нова, беше посветена на Петко Бочаров.

"Нашата история е за хода на съдбата и за опитите ни да й влияем. За възможността да я приемеш или да й се противопоставиш, за начина, по който разчиташ знаците и решенията, които взимаш след това. Самият аз вече много повече се вглеждам в знаците по пътя. След малко отивам на поклонение на един невероятен българин, когото имах привилегията да познавам в есента на неговия живот. Всеки момент, в който сме общували с него, е бил важен за мен - българинът на три Българии Петко Бочаров. Надявам се сериалът ни да е толкова добър, колкото паметта му заслужава", каза продуцентът Евтим Милошев.

Любовта е нелечима болест е посланието на "Откраднат живот". Предателство, грях, изкупление, трудни решения и изненадващи обрати са в основата на драматичната история за двама млади хирурзи, чиито съдби се преплитат още от раждането. Стоян Алексиев, Александър Алексиев, Димо Алексиев, Мария Каварджикова, Йоана Буковска, Радина Думанян, Янина Кашева, Марта Вачкова, Васил Банов са в главните роли.

Завръзката започва на 31 декември 1982 година, когато след много опити и дълго очакване, Евгения Генадиева ражда сина си. Малкият наследник на съпруга й - доктор Генадиев, се появява на бял свят с тежка сърдечна малформация, която по онова време завършва фатално за много от случаите. По същото време се ражда и друго бебе - здраво момченце, чиято майка умира непосредствено след раждането. Доктор Генадиев е изправен пред най-голямата дилема в живота си - да се намеси ли в съдбата, погазвайки Хипократовата клетва и човешките закони, или да приеме тежката си участ...

След кратка, но напрегната лична история, действието се пренася в наши дни, разказано в 48 епизода.

"Толкова много сме се готвили за този сериал, толкова материали и човешки истории сме изчели и изгледали, за да изградим убедително нашите сюжети, че вече живеем в реалността на "Откраднат живот". Дори открихме сайт, в който деца, изоставени или разменени от родителите си, общуват помежду си, споделят емоциите си и издирват своите биологични родители. Първото ни притеснение още в началото на първия епизод беше дали решението на д-р Генадиев да размени бебетата изглежда убедително на екран, дали зрителите биха се поставили на негово място и биха му повярвали. Със сигурност начинът, по който размяната се случва, е напълно реалистичен за 1982-а. Сега е по-сложно да се направи подобно нещо, но пак не е невъзможно. Важното за нас обаче беше не самият механизъм на размяната, а психологическата мотивация", коментира още Милошев.

Междувременно Нова броудкастинг груп съобщи, че 2015-а е най-успешната им година с най-големи приходи на българския пазар. "Рекордните резултати, които постигнахме във всички бизнес направления, са безспорно доказателство, че вървим в правилна посока. Доверието и подкрепата от страна на нашата публика, клиенти и партньори са най-доброто възнаграждение на усилията ни", коментира Вики Политова, главен оперативен директор на Нова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай