Ето я българската песен за Евровизия 2021

“Growing Up is Getting Old” е от дебютния албум на Виктория “a little dramatic”

Ето я българската песен за Евровизия 2021 | StandartNews.com

Фото БНТ

С впечатляващо едночасово шоу в центъра на София беше представена “Growing Up is Getting Old” - българската песен за Евровизия 2021. Българското предложение за музикалната надпревара беше представено на специален концерт, излъчен в ефира на БНТ и в канала на изпълнителката в YouTube.

Виктория представи “Growing Up is Getting Old” с емоционална реч, в която сподели, че решението е било изключително трудно: “На сцената на Евровизия 2021 аз не представям само себе си, а цяла България. Осъзнавам колко много хора вярват в мен и екипа ми, затова работихме денонощно през последните месеци. Анализирахме всички резултати и избрахме песента, която има най-силно послание и можем да разкажем визуално по най-атрактивния начин. Последната година беше много тежка за всички нас, но е време да продължим напред - напред към по-доброто”.

“Growing Up is Getting Old” е от дебютния албум на Виктория “a little dramatic”. По време на концерта по БНТ 1 певицата заяви, че изборът е представлявал значително предизвикателство за нея и екипа: “Отговорността е изключително голяма, но се радвам, че продуцентите на проекта от Българска национална телевизия, Лигна Груп и моя екип се обединихме около композицията, която има най-силно послание и можем да разкажем визуално по най-атрактивния начин. Ще изпълня песента с цялото си сърце и душа, за да накарам всички българи да се гордеят.”

Българската песен за Евровизия 2021 носи посланието за връщане към корените и мястото, където всеки се чувства най-сигурен и щастлив. Такава е и историята в музикалното видео на “Growing Up is Getting Old”, където Виктория се завръща у дома след огромно разочарование. Там тя се среща със своето „малко аз“, което ѝ припомня кои са важните неща в живота. В ролята на “малката Вики” влиза младата актриса Катерина Липовска, по-известна от филма "Кръвта на пеликана".

От екипа на певицата споделят, че “Growing Up is Getting Old” е песента, която се е харесала най-много на международните журита, в които участие взеха музикални редактори, изпълнители, телевизионни и музикални продуценти от европейски държави. Песента се отличи и като един от фаворитите сред 6-те предложения на Виктория в платформата bulgaria2021.com, където хиляди музикални фенове от цял свят споделяха обратната си връзка за “Imaginary Friend”, “Growing Up is Getting Old”, “Dive into Unknown”, “Phantom Pain”, “The Funeral Song” и “Ugly Cry”.

Концертът на Виктория на 10-и март събра на една сцена едни от най-популярните артисти в България. Своята подкрепа изказаха Азис, Дара, Магърдич Халвдажиян, Васил Василев – Зуека, Герасим Георгиев – Геро, Люси Дяковска, Иван и Андрей, Графа, Михаела Филева, Venci Venc’ и Алекс Раева, които призоваха за обединение около каузата Евровизия България, която представя талантите на страната ни пред света.

"Беше много тежка година за всички 2020 и за мен лично, избирайки тази песен, някак си усетих това послание много близо до тази година. Много хора загубиха семействата си и много страдания имаше през изминалата година. И смятам, че наистина би успяла да докосне колкото се може повече хора и не знам дали има точна рецепта за Евровизия. Надявам се, че сме направили най-правилния избор и че хората ще го оценят и ще го усетят", споделя още Виктория Георгиева.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май. Зрителите в България могат да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22:00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай