Сряда,

Ето кой ни представя на "Детска Евровизия"

От: Агенция Стандарт -
Ето кой ни представя на "Детска Евровизия"
A
A
A

България се завръща на "Детска Евровизия" след 5 години пауза, съобщиха от БНТ. Денислава Димитрова и Мартин Стоянов ще представят страната ни на престижния конкурс на 19 декември 2021 г. с песента "The Voice of Love" ("Гласът на любовта") в Париж. БНТ отново ще направи зрителите съпричастни с най-големия международен конкурс и ще излъчи събитието на живо. За първи път, регламентът позволява за българските участници да се гласува и от България.

Дуетът беше обявен на пресконференция на обществената телевизия и "Лигна Студиос", на която станаха ясни и авторите на песента, с която България ще участва. Автори на музиката и на английската версия на текста на песента са дело на Васил Гарванлиев, Давор Йордановдки и Весна Малинова от Северна Македония. Българската версия на песента е написана от Стан Стефанов. За сценичното присъствие на българските участници ще се погрижи Мари-Софи Крайсъл, която вече е работила със 7 различни страни - участници на Евровизия 2018 г. в Лисабон.

"Щастливи сме, че след 5 години прекъсване, обществената телевизия отново дава шанс за изява на младите таланти на България в конкурса "Детска Евровизия". БНТ 1 ще излъчи събитието на живо от Париж на 19 декември. Денислава и Мартин имат нужда от подкрепата не само на нашия ефир, но и от българите по света и у нас.", коментира Емил Кошлуков, генерален директор на БНТ.

"След последното ни участие с Виктория Георгиева в престижния конкурс "Евровизия", за нас беше важно да продължим да развиваме и налагаме българските таланти на международната музикална сцена. Осъзнахме, че трябва да се започне от основата - от нашите деца, за да развием устойчиви и конкурентни артисти за световните пазари", заяви Геновева Христова, управляващ директор на "Лигна Студиос".

"Българските деца са изключително талантливи. Като кмет на град Добрич за мен е чест, че българските представители са именно от нашия район и имат нашата безапелационна подкрепа", коментира Йордан Йорданов по повод подкрепата, която община Добрич предоставя на участниците.

Денислава Димитрова и Мартин Стоянов са от прочутото вокално студио "Сарандев" в Добрич, люпилня на куп творци. Талантът им е признат, както в България, така и в чужбина. Те са носители на многобройни призове, а музиката е част от живота им от ранна детска възраст. Като дует се изявяват заедно на сцена от 2017 г. под ръководството на Елена Карабельова, в качеството на техен вокален педагог. В момента тече трескава подготовка, a организационният екип загатва за подготовка на приказна коледна феерия и оживяващи сценични ефекти.

Това ще е шестото участие на България на "Детска Евровизия", като през 2015 г. страната ни е била и домакин. Напомняме, че 19-ото издание на конкурса "Детска Евровизия" ще се проведе на 19-ти декември в Париж и в него ще участват общо 19 страни. Големият победител ще бъде избран с 50% вот на жури и 50% глас на публиката. Според регламента за първи път българите ще имат право да гласуват не само от чужбина, но и от родината си, а младите ни музикални надежди ще разчитат и на всеотдайната подкрепа на българите по целия свят. Всеки вот ще бъде от значение за доближаване на страната ни до победата.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички