Ерик-Еманюел Шмит раздава автографи в Народния

Световноизвестният драматург, който пристига за юбилея на Мариус Донкин, има среща с почитатели и с президента Радев

Ерик-Еманюел Шмит раздава автографи в Народния | StandartNews.com

Ерик-Еманюел Шмит в Народния през 2016-а, само дни след встъпването на Мариус Донкин в длъжност като директор на театъра

Ерик-Еманюел Шмит ще раздава автографи във фоайето на първи балкон на Народния театър между 9, 30 и 12, 30 часа на 14 февруари. Световноизвестният писател и драматург пристига за юбилейното представление на своя хит „Господин Ибрахим и цветята на Корана“, с който Мариус Донкин празнува юбилей на 13 февруари. Двамата ще се качат на сцената, за да изиграят заедно част от спектакъла. Авторът на няколко от най-култовите пиеси, които не слизат от международните афиши, ще се срещне и с президента Румен Радев.   

„Господин Ибрахим и цветята на Корана“ с режисьор професор Снежина Танковска има няколко престижни награди от родни и международни форуми, а билетите за него свършват с месеци напред. Той се играе на Сцена „Апостол Карамитев“ вече 16 години. Преводът на текста е на Снежина Русинова-Здравкова, сценографията и костюмите – на Тони Кондев, музиката – на Сашо Младенов, а художник на плаката е Стефан Десподов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай