Енио Мориконе разкрива тайните си в нов албум

Тавата излиза на 6 ноември

Енио Мориконе разкрива тайните си в нов албум | StandartNews.com

Световнопризнатият италиански композитор Енио Мориконе ни напусна по-рано тази година на 91-годишна възраст. През изключителната си кариера, която се простира в повече от 6 десетилетия, той създава над 600 оригинални композиции.

Отвъд популярните и много обичани негови саундтрак мелодии към филмите „Имало едно време на Запад“, „Имало едно време в Америка“, „Недосегаемите“, „Мисията“, „Ново кино“ „Парадизо“, „Омразната осморка“ и „Добрият, лошият и злият“ има скрита, ексцентрична страна от неговата гениалност, която е високооценена сред почитателите му, други артисти и музикални ценители.

Чисто новата колекция MORRICONE SEGRETO включва 7 неиздавани произведения от легендарния композитор и разкрива един от най-богатите в креативно отношение периоди в живота на Мориконе между края на 60-те и 80-те години. Албумът, който ще се появи на 6 ноември, е доказателство за устойчивото влияние на композитора върху творчеството на генерации от музиканти и филмови режисьори до ден днешен. Той ще бъде тръпчиво звуково пътешествие през мистериозни гласове, наелектрезиращи китари, ефирни струни, зловещи акорди и модерен груув от един творец, който със своите проекти винаги е предшествал и диктувал тенденциите в музиката по свой отличителен начин.

MORRICONE SEGRETO е истинско съкровище от редки и забравени композиции и алтернативни снимки от историческия архив на CAM Sugar. Сред акцентите са откъси от Lui Per Lei, Stark System и Il Clan Dei Siciliani. Албумът е доказателство за това, че дори един от най-забележителните композитори на нашето време е пазил тайни, които тепърва ще бъдат разкрити.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай