Елтън Джон: Бившата иска парите ми

Ренета Блауел съди музиканта за 5 милиона долара

Елтън Джон: Бившата иска парите ми | StandartNews.com

Делото между сър Елтън Джон и бившата му съпруга Ренета Блауел продължава. Тонрежисьорката заяви пред съда, че по време на медения им месец през 1984-а, на който са отишли около шест месеца след сватбата, тя направила опит за самоубийство, провокирано от култовия музикант. Тя твърди, че само три дни, след като пристигнали в Сен Тропе, Елтън й казал, че бракът им не върви и, че иска тя се връща вкъщи. Ренета предозирала с хапчета и била откарана по спешност в болница. Жената се кълне, че по време на престоя й в лечебното заведение музикантът не я посетил нито веднъж и, когато била изписана, той й осигурил транспорт директно към летището. Сър Джон отвърна на обвиненията на бившата си съпруга, твърдейки, че тя целяла просто да спечели пари и да опетни името му с лъжи. 

През юли Ренета Блауел пусна иск срещу музиканта на стойност 5 милиона долара, търсейки парично обезщетение. Тя твърди, че е нарушил условията на развода им, като е коментирал техния брак в автобиографията си. Двамата бяха женени от 1984-а до 1988-а и се говори, че от раздялата им Ренета е прибрала между 5 и 10 милиона лири.

Според съдебни документи Елтън се е съгласил да премахне някои пасажи от автобографията си, преди да я пусне на пазара миналата година. Блауел твърди обаче че това, което музикантът все пак е коментирал в книгата, е предизвикало проблеми с психичното й здраве. Сър Джон споменава в мемоарите си, че съжалява, че е разбил сърцето на Блауел и не я критикува по никакъв начин.

Анонимни източници близки до певеца споделят, че той всъщност не бил наясно със здравословните проблеми на бившата си съпруга и никога не би разкрил публично интимни тайни от брака им. 

Според нови документи, представени от адвоката на Блауел обаче Елтън бил напълно наясно със здравословното състояние на Ренета. Музикантът дори споделил за опита й за самоубийство пред Кралицата-майка и принцеса Маргарет, категоризирайки го като "паник атака". Твърди се, че жената взимала лекарства, предписани от психиатър, по време на брака си с певеца, защото страдала от безпокойство. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай