Екранизират отравянето на Скрипал

BBC излъчва минисериал от три епизода

Екранизират отравянето на Скрипал | StandartNews.com

От BBC представиха минисериала си „The Salisbury Poisonings“, в който се разказва за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия с нервнопаралитичното вещество „новичок“ през март 2018-а.

Историята ще бъде разказана в три серии. В първия епизод семейство Скрипал се появява само в няколко кадъра, единствено за да се разбере, че са били отровени. Сюжетът се фокусира върху свидетелства и интервюта и акцентът е върху смелостта на полицаите и жителите на Солсбъри.

Централни фигури са полицай Ник Бейли, хоспитализиран след посещението си в дома на Сергей и директорката на здравната служба в Солсбъри Трейси Даскевич, която трябва да овладее последствията за местните жители.

В сериала участват София Али, Дарън Бойд, Ан-Мари Дъф, Наоми Йънг, Крис Уилсън. В ролята на Сергей Скрипал е Уейн Суон, а на дъщеря му – Джил Уинтърниц.

Част от руснаците, заподозрени в организирането и провеждането на покушението, са обвинени и за отравянето на трима български граждани, сред които и бизнесменът Емилиян Гебрев. Случаят още не е приключен във Великобритания, а Русия не може да екстрадира двамата заподозрени, дори и страната да приеме обвинението, защото това е забранено в Конституцията. Те са заподозрени и в смъртта на британски гражданин - 44-годишната Доун Стърджис, която се смята, че е поела 10 пъти по-голяма доза от веществото от групата „новичок“, след като месеци по-късно открила и занесла вкъщи флакон от парфюм, използван при покушението.

Посолството на Русия във Великобритания е изпратило писмо до BBC, в което изразява недоволство от факта, че телевизионната компания е решила да заснеме продукция за събитията в Солсбъри. „Това не само не помага за установяване на истината, но и затвърждава в общественото съзнание неподкрепени от доказателства политизирани версии на британските власти за случилото се“, гласи изявлението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай