Сряда,

Джон Малкович в София. Къде ще играе?

От: СТАНДАРТ -
1875
Джон Малкович в София. Къде ще играе?
A
A
A

Джон Малкович ще играе в театрална постановка в България. Американският актьор ще пристигне в София, за да бъде на сцената на Народния театър в постановката "В самотата на памуковите полета" на Бернар-Мари Колтес под режисурата на Тимофей Кулябин. Това каза новият директор на Народния театър "Иван Вазов" Васил Василев, който даде първото си интервю за сезона за "Артефир" на БНР.

Първото, което е направил е да даде мотивация на актьорския състав на театъра, а също и да създаде нова структура. Главен режисьор вече е Александър Морфов, който ще работи с Явор Гърдев и Диана Добрева. Към новия състав е привлечен и писателят Захари Карабашлиев. Интересни срещи се случват всеки четвъртък в театъра, на които се обсъжда драматургичната линия, казва Василев.

Започва се подготовка на печатни издания на Народния театър, изложби, както и се работи по норвежки проект за дигитализиране и популяризиране на архива му. Есенната програма на Народния театър ще стъпи на традициите. Емблематични заглавия за него ще заживеят отново. Представлението "Хъшове" откри сезона на 10 септември. На 16 септември на камерна сцена беше представен последният моноспектакъл, режисиран от Тодор Колев "Шърли Валантайн" с участието на Албена Колева. Той може да се види и на 23 октомври.

До Нова година предстоят пет премиери, като се започва с представлението "Късчета от жена" на Крис Шарков също на камерна сцена.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com