Джейм Франко в опит да спаси Кенеди

Джейм Франко в опит да спаси Кенеди | StandartNews.com

Едно от най-очакваните заглавия тази година вече е на път да зарадва зрителите. На 13 април 2016 г. от 22,00 часа "Фокс" ще излъчи телевизионната премиера на сериала "11.22.63" по едноименния бестселър на Стивън Кинг ("22 ноември 1963") от 2011 година. В главната роля е Джеймс Франко, познат на публиката от "127 часа", "Яж, моли се и обичай", "Възходът на планетата на маймуните" и др. Режисьор на продукцията е носителят на "Оскар" Кевин Макдоналд, а изпълнителен продуцент е създателят на "Междузвездни войни: Епизод VII - Силата се пробужда" Джей Джей Ейбрамс. Сериалът е в ход и благодарение на изпълнителните продуценти Бриджит Карпентър, Брайън Бърк и от самия Кинг. Поредицата се отличава с брилянтен сюжет и изключителен актьорски състав.

Сюжетът на Кинг

Гимназиалният учител Джейк Епинг (в ролята Джеймс Франко) се връща назад във времето и ще се опита да предотврати покушението срещу президента на САЩ Джон Кенеди. Действието се развива през 60-те години на миналия век в Тексас. Героят се опитва да разплете мистериите около предполагаемия убиец на държавния глава Лий Харви Осуалд (Даниъл Уебър) и да го спре. Да изпълни своята мисия обаче е много трудно. Пречка са му самият Осуалд и любовта му към красивата Сейди Дънхил (Сара Гадон). Пред него се изправя и още един проблем - миналото. Дългоочакваната серийна лента е базирана на ключов момент в историята на САЩ. "11.22.63" ще покаже на зрителите тъмното лице на американската мечта в 9 части. Освен в България и на Балканите, поредицата ще бъде излъчена в Германия, Гърция, Унгария, Италия, Русия, Швеция, Великобритания и др. "Очаровани сме от възможността да работим с Warner Bros. Убедени сме, че нашата публика ще хареса "11.22.63". Епичната, напрегната история, подплатена с невероятно талантлив екип, обещава да се превърне в едно от най-горещите заглавия на годината, първо по "Фокс", каза Джейсън Симс, старши вицепрезидент "Глобално придобиване на програмни права" във "Фокс".

Аз съм гей, но спя с жени

Джеймс Франко отново заговори за своята сексуалност по-рано тази седмица пред списание "ФорТуНайн". Актьорът споделя, че се определя като хомосексуален, но не е стигал до полов акт с проникване. "Харесва ми да мисля, че съм гей в изкуството ми и в моя живот. Аз съм гей, докато не се стигне до полов акт. Ако става въпрос само за секс, тогава съм хетеро." Освен това звездата приема за своя "художествена грижа" да показва повече истории за хомосексуални мъже в киното. Франко разкрива, че интересът му в областта датира още от университета. Още оттогава му е досадила хетеросексуалността в киното, телевизията и рекламите. Той също така участваше в автобиографичния "Аз съм Майкъл". Филмът по действителен случай разказва историята на гей активиста Майкъл Глейц, който отрича влечението си към мъже и става пастор. А миналата година пък Франко и прописа поезия. Актьорът издаде стихосбирка със заглавие: "Хетеро Джеймс/Гей Джеймс".

Странникът на Холивуд

Ето и няколко любопитни факта около живота на 37-годишния холивудски любимец. Най-голямо вдъхновение му носи неговият баща. "Още на много ранна възраст ме научи на сложна математика. Мисля, че ще взема много от него, защото той работеше в Силиконовата долина, но винаги имаше странични проекти. Въпреки това той разрешаваше с лекота математически проблеми, които отнемаха на други години. Правеше онези луди научни експерименти в двора ни постоянно", разказва пред списание "Ролинг Стоун" актьорът.

На въпроса защо винаги е затрупан с филмови проекти, вместо да се съсредоточи върху само един за повече време, Джеймс отговаря така: "Проблемът в този случай с филм на всеки две или три години е, че няма да работя толкова, колкото всъщност искам. Освен това вглъбяването само в един проект носи голямо напрежение." След като открито говореше за хомосексуалността си, става обяснимо и защо Ана О'Рейли е вече бивша негова възлюбена. "Разбрах, че поне за момента ще ми е трудно да бъда обвързан. Не можех да й посветя времето, което заслужаваше", разказва за раздялата им Франко. Колегата му Сет Роугън споделя, че приятелят му на хартия е най-гадният човек. В действителност се оказва, че обезоръжава отсрещния човек веднага щом се срещнат. Даже може да се почувства неудобно от това какво си мислят за него. "Мисля, че затова публиката го харесва толкова много. Той е налудничав и си върши всичката работа по завладяващ и странен начин, а на екрана изглежда като твой глупав приятел, на когото ще свалиш панталоните на улицата, за да
се посмеете. Такъв е и Джеймс. Странник", казва за приятеля си Роугън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай