Джeй Кей Симънс - гаднярят добряк

Джeй Кей Симънс - гаднярят добряк | StandartNews.com

Актьорът ще прибере "Оскар" за поддържаща роля, категорични са всички

За Джей Кей Симънс това е сезонът на наградите. От няколко месеца насам не се спира да печели отличия за безупречната си игра като Теренс Флетчър, музикален педагог в "Камшичен удар". Това му донесе "Златен глобус" и БАФТА за поддържаща роля, а утре ще държи в ръка и "Оскар" в категорията, уверени са киноманите.

На екрана Флетчър е изключителен гадняр с младия барабанист Нюман, но както се казва, е за негово добро. Флетчър - дързък, мускулест, изрязани черти на лицето, тъмни дрехи като сърцето му, държи се като нацист с младоците от оркестъра си. Ако някой сбърка, замеря го със стол. Флетчър не го е грижа за тях, а за таланта им.

Джонатан Кимбъл, наричан "J.K." Симънс, е роден на 9 януари 1955 година в Детройт.

В гимназията играе футбол, но проблеми с коленете го отказват.

Тази година навърши 60. Но успехът му не идва за една нощ. Участвал е в 140 проекта от 1986-а насам.

Познат е и с ролята си на д-р Емил Скода в сериала "Закон и ред", добър е в "Оз", появява се и в "Мексиканеца" и "Спайдърмен".

В "От любов към играта" с Кевин Костнър от 1999 г. играе мениджъра на бейзболния отбор на родния си Детройт. Там е неузнаваем с мустаци.

На галено му казват Ким.

Висок е 1,80 сантиметра.

През 1996 г. се жени за продуцентката Мишел Шумахер и имат две деца. Запознават се на турне на "Питър Пан".

Учил е музика в университета в Монтана. Има диплом за това, а после се захваща с актьорското майсторство.

Носи перука, за да изиграе Джона Джеймсън, главния редактор на измисления вестник Daily Bugle във филмите за Спайдърмен. Той наема Питър Паркър за фотожурналист.

"Обичам да играя. Всеки друг аспект от шоубизнеса ми се струва безинтересен. Ако имах талант за различно нещо, щях да го правя. С изключение на моделстването", казва Симънс.

"Не съм почитател на никой конкретен жанр. Харесвам интелигентните и забавни филми", споделя актьорът.

Той е гласът на жълтото бонбонче на марката M&M в реклама от 1990 г.

"Най-приятният комплимент, който съм получавал - така съм се сливал с характера, че не ме забелязват".

Симънс има успешни изяви и на Бродуей като актьор и певец. 20 години е на сцената.

Не съм си падал по комиксите като дете, но все пак Спайдърмен ми е любимият герой, признава Симънс.

Участвал е във филмите на приятеля си, режисьора Джейсън Райтман, "Благодаря за пушенето", "Джуно", "Тялото на Дженифър".

"Удряйте барабаните за Симънс", написа списание "Ролинг Стоун".

"Симънс прави едно от най-запомнящите се изпълнения на годината", писа Chicago Sun-Times.

Няколко лафа роди лентата "Камшичен удар". "Резервите да изчистят кръвта от барабаните", "Не e моето темпо", "Няма други две думи в английския език, които да са по-опасни от "добра работа".

"Когато се видях за първи път с Деймиън Чазел, режисьора на "Камшичен удар", той ми предложи помощта на музиканти. Отвърнах му, че имам висше образование по композиране и дирижиране. Като хлапе исках да стана Ленард Бърнстейн. Така че не съм някакъв тип, който просто размахва ръце", разказва той пред "Варайъти".

"Имахме 19 дни за снимки, понякога по 17 часа на денонощие - с млад, неопитен режисьор. Никой не предполагаше, че от филма ще излезе такава голяма работа. Но не може да се вайкаш за малките проекти. Трудната част беше, че трябваше да викам с горната част от дробовете ми. Оттам излизаше гласът ми. Емоционалната част също не беше лека. Трябваше да разуча партитурите, мога да чета ноти. Баща ми беше професор по музика и съм работил с много негови колеги", разкрива още Симънс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай