Другият Симеон Лютаков гостува на „Златната липа”

Другият Симеон Лютаков гостува на „Златната липа” | StandartNews.com

Стара Загора. „Двете неща, които правя нямат допирни точки, аз не ги омърсявам едно друго. Гледам да вървят паралелно и да не си пречат". Това заяви популярният актьор Симеон Лютаков, който представи в понеделник своята фотоизложба "Collection" в рамките на продължаващия международен кинофестивал "Златната липа".

Отегчен от всичко, което става у нас, по неговите думи, преди няколко години той си грабва багажа и заминава за Египет. Живее цели две години тат. Снима се в една дузина арабски филми като статист, за да се издържа и сам запечатва с обектива животът на хората и безбрежнеостта на пустинята. "Тази изложба не е ретроспективна, не показва най-доброто, което съм снимал. Тя има друг смисъл, тя е за всички неща, които са ме спъвали по пътя, за всички неща, които не съм знаел как се правят, за всички неща, от които съм бил притеснен и съм пипал, за да добия самочувствие", изповядва се Лютаков при откриването на избожбата. В нея са показани около 40-ина фотоси от "арабския" му период, портрети и изящни композици от голи тела.

"На първото издание на "Златната липа" бях водещ, сега гостувам с изложба, следващия път може да спретна танцова трупа, за да дойда отново", обяви шеговито пристрастията си към фестивала на новото европейско кино Симеон Лютаков. Както е известно, той е сред любимите актьори на артдиректора на феста Магдалена Ралчева. В нейния дебютен филм "Още неща за любовта" Лютаков направи запомняща се роля на професионален фотограф-арменец, който изстрада щастливо своята голяма любов.

"Едва след като почти бяхме свършили снимките, разбрахме, че за Симеон фотографията не е някакво хоби, а истинско професионално увлечение", припомни си Ралчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай