"Добрият шофьор" оживява в кино "Влайкова"

Филмът е създаден по реална история

"Добрият шофьор" оживява в  кино "Влайкова" | StandartNews.com

Първата прожекция за 2024 г. на филма на Тонислав Христов "Добрият шофьор" ще бъде на 24 януари, от 19 часа, в кино "Влайкова". Тогава публиката ще има възможност да се срещне лично и с екипа и да му зададе своите въпроси. Филмът е създаден по реална история, а Тонислав Христов, верен на документалния си стил, вкарва в него лични елементи, сцени и истории, инспирирани от истинския живот на актьорите, с които работи.

Звездният каст включва: Малин Кръстев (в главната роля), Герасим Георгиев – Геро, Китодар Тодоров известната финландска актриса Алма Пьойсте ("Мъртвите листа" на Аки Каурисмаки, "Туве" на Заида Бергрот, "Четирима непораснали възрастни" на Селма Вилхунен) и непрофесионални актьори, които по нищо не отстъпват на именитите си колеги.

Сюжетът - Иван (Малин Кръстев) е таксиметров шофьор в един от големите черноморски курорти. Той спестява пари, за да се върне във Финландия, където са съпругата и синът му, и да поправи грешките от миналото. Парите не достигат и Иван е принуден да прояви изобретателност, за да печели по-бързо, което му създава проблеми.

Елегантно във филма са вплетени темите за емигрантите, за несретата на българските села, на хората, които напускат или се връщат в България, за изборите, които правим, или ни се налага да направим. "Добрият шофьор" е копродукция на Финландия, България и Швеция. Освен режисьор, Тонислав Христов е съавтор на сценария заедно с Каарле Ахо и Константин Божанов ("Аве", "И после светлина"). Оператор е Орлин Руевски, продуцент от българска страна - Андреа Станоева, а разпространител - Павел Павлов.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай