Депардийо ще снима по 12 часа на ден в Пловдив и близките села

Депардийо ще снима по 12 часа на ден в Пловдив и близките села | StandartNews.com

Пловдив. Френската филмова звезда Жерар Депардийо започна снимките на новия си филм с работно заглавие "Пътуване". Лентата ще се върти изцяло в Пловдив и близките села Калояново и Дуванлии, които са избрани за естествени декори от екипа на френско-италианската продукция. Ще се снима по 12 часа на ден в продължение на един месец.

Рано тази сутрин бяха заснети първите кадри на гробището в Калояново, където героят на Жерар - дядо Ваня свири на цигулка. До него е домашният му любимец прасето Симпи, с което събират пари, за да избягат от дома. Причината за бягството, което се превръща в интересно пътуване е, че близките на Ваня искат да заколят животното за Коледа. Старецът обаче така се е привързал към него, че предпочита да бяга, отколкото да го загуби. Бягството става със стария трабант на героя, като за целта в Калояново вчера бяха осигурени цели три возила. Едното е купено от екипа на филма по обява в интернет за 400 лева. Другите две са осигурени от калояновци в случай, че първият трабант се развали. Снимките започнаха около девет часа сутринта, но още в 6 часа всички улици към гробището бяха затворени със заповед на кмета Александър Абрашев.

Близо 30 яки момчета пазеха журналистите и феновете да не доближават до снимачната площадка. Дори кметът Абрашев, който бе подготвил подаръци - икона на Св. Св. Кирил и Методий, албум, плакет и отбрани червени вина от местни сортове, не бе до пуснат до Депардийо.

Разочаровани останаха в първия ден от снимките и феновете на звездата, които го очакваха с баница, домашна пита, туршия и шише ракия. Утре обаче снимките в Калояново продължават и хората се надяват да успеят да вземат автограф от френския актьор. Във филма участва и българската актриса и певица Деси Тенекеджиева, която днес сподели, че е впечатлена от професионализма на Жерар Депардийо. Другият главен герой в "Пътуване" е Сандокан. Неговата роля се изпълнява от италианеца Марко ди Стефано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай