Да срещнеш Джо Блек

Да срещнеш Джо Блек | StandartNews.com

10 случки, в които актьори и певци едва не загиват на снимачната площадка

Рисковете на професията са ясни още щом се забъркаш в екшън. Сцените са опасни, винаги може да изскочи нещо непредвидено, така че освен талант, ти трябва и лъвско сърце. Даян Крюгер още помни как по вpeмe нa cнимкитe нa "Гaдни кoпилeтa" Kyeнтин Tapaнтинo така я душил, зa дa й дoкapa вид нa peaлнo измъчeнa oт стискането жeнa, че тя гyби cъзнaниe. За щастие повечето инциденти се разминават на косъм. Нито една от звездите не среща очи в очи Джо Блек - така се казваше Смъртта в едноименния велик филм с Антъни Хопкинс и Брад Пит.

1. Майкъл Фокс губи съзнание

Как да изглеждате убедително като загиващ, затворен в кутия, ако това не се случва наистина?! Майкъл Фокс упражнявал въпросната сцена няколко пъти и накрая за малко да предаде Богу дух. Просто не отчел правилното време за измъкване. Изгубил съзнание за 30 секунди, които били нужни на хората от екипа, за да забележат, че с актьора става нещо силно драматично.

2. Поли Генова разбива палец

Поли Генова преди време претърпява инцидент пред камерите на нов клип. Певицата трябвало да слезе от кола на къмпинг на Южното Черноморие.
Тя обаче хлопнала вратата на автомобила върху палеца си със страшна сила. Веднага я завели в болница, където се наложило да пробият нокътя й, за да изтече насъбралата се кръв и да се спести инфекцията.

3. Яна Маринова се пърли с граната

Яна Маринова има доста спомени от инциденти на снимачната площадка. Тя трябвало да дублира главната героиня на филм с Крисчън Слейтър, с който си партнирали отлично. Накрая двамата взели, че се сбили. "Кракът ми мина на 30 сантиметра от лицето му и той помисли, че наистина ще го размажа с ритник в главата. Беше изтръпнал след сцената", спомня си Яна. А докато снимала в друг американски екшън, направо била на косъм от смъртта. Актрисата държала в ръката си граната, която трябвало да хвърли и после да гръмне. Тя обаче се възпламенила още във въздуха и опърлила ръката и лицето й, а парчета се забили в кожата й. Маринова получила повърхностни рани по ръцете и корема от забитите парчета.

4. Кола на Ламбо минава през крака на Блатечки

Асен Блатечки също е сред звездите, сполетени от неочакван обрат на терен. Това станало във "Фамилията". Стефан Данаилов за малко е щял да мине върху своя ученик. Кракът на Блатечки неочаквано се озовал под возилото на героя на Ламбо. Единствено дебелите обувки спасили Асен от сериозна травма, но стъпалото все пак е пострадало и актьорът известно време накуцвал. "Стефан Данаилов бе на задната седалка, а караше шофьор. В сцената Асен е подпрян на колата и тя отпрашва, но явно не се е съобразил да си дръпне крака и задната гума мина през него", разкриха тогава запознати. Шофьорът се чудел как да се извинява на актьора. Блатечки обаче приел с усмивка случката и обяснил, че сам си е виновен. Дори се пошегувал, че ще запомни завинаги сериала.

5. Джеки Чан едвам оживява

Ако сте гледали "Полицейска история", ще си спомните за голямата битка в мола. Джеки Чан както винаги сам правел каскадите си. Но тази, в която скача върху метален прът и се плъзга надолу, докато много крушки експлодират наоколо, му довела доста болежки. Спукал си седми и осми прешлен, изкълчил таза и изгорил ръцете си заради светлините.

6. Айла Фишер - почти обяд на пирани

Героинята на Айла Фишер в How you see me трябвало да извърши грандиозно бягство, като преди това се развърже от оковите си в огромен резервоар в съседство с пирани. "Веригата заседна. Трябваше да плувам към дъното. Не можех да се изправя. Всички мислели колко хубаво и реалистично играя в този момент. А аз всъщност се давех. Никой не осъзна, че се боря за живота си - на сантиметри от пираните", разказа после тя пред "Дейли мейл". Все пак успяла да отиде до някакъв ключ за бързо освобождаване и да получи помощ от близкия каскадьор.

7. Кроше отвежда Слай в интензивното

Мнозина биха се съгласили, че бойните сцени в "Роки" са великолепни - и причина за това е, че актьорите наистина се налагат яко на тепиха.
За финалното кроше, което сваля Слай, той помолил Лундгрен да го халоса с всичката си сила, пише "Гардиън". Получил каквото искал и това го отвело в болница - осем дни в интензивното.

8. Спирачки побъркват Джейсън Стейтъм

Екшън звездата е влюбен в опасните сцени, но една от тях отива твърде далеч. И тя се случва в България - в "Непобедимите 3". Той карал камион, като преди това отказал каскадьор - по едно време обаче и спирачките отказали. Ситуацията била овладяна на косъм.

9. Джopдж Kлyни чупи прешлени

Джордж Клуни чyпи гръбначни прешлени пo вpeмe нa cнимкитe нa "Cиpиaнa". После пpeкapвa дългo вpeмe в бoлницa. Bъпpeки чe нe e имaлo peaлнa oпacнocт зa живoтa мy, aктьopът cпoдeля, чe бoлкaтa e билa тoлкoвa cилнa, чe нeвeднъж мy e минaвaлo пpeз глaвaтa дa ce caмoyбиe.

10. Пура задушава Ирина Флорин

Ирина Флорин трябвало да пуши пури в един от хитовите си клипове. Но й било трудно да запали - защото виолетовата жена просто не дими с папироси. Вдъхнала повече дим и почти загубила съзнание. След като се прибрала вкъщи, известната певица имала чувството, че драмата продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай