Цветана Манева проговори за болестта си

Голямата актриса празнува юбилей в края на месеца

Цветана Манева проговори за болестта си | StandartNews.com

Голямата актрисата Цветана Манева, която се оттегли от активната си сценична кариера през пролетта на 2022 г., сподели каква е причината да се сбогува с публиката. Театралната легенда потвърди информацията, че става дума за заболяване, но не уточни какво е то. По думите ѝ обаче положението ѝ е сериозно, предаде „Ретро”.

„Почивката ми е по принуда. Не мога да я приема нито като почивка, нито като наказание. Ако имах физическите сили, щях да играя още. Защото пък да те извеждат на сцената като „носят ме мамо, влачат ме“ не е много хубаво. В ситуация, в която физиката ме изостави, остана ми духът. Поне мозъкът ми работи, слава Богу. Имам си молитва всяка сутрин. Като вляза в банята и се погледна в огледалото, си казвам – и сега от това трябва да направя лице“, споделя Манева.

Да слезе от сцената за Цветана било едно от най-трудните решения. Единствените ангажименти, които голямата звезда все още приема, са да журира на различни театрални и кинофестивали и конкурси, както и да се появява понякога на културни мероприятия.

На 30 януари на актрисата ѝ предстои да отбележи своя 80-годишен юбилей. За годишнината от Австрия щяла да се прибере и единствената ѝ дъщеря Надежда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Дънди крокодила
преди 3 месеца

Дано пукне тая либерална, толераска мърша...

Откажи