Чуй, виж и вкуси Корея до 21 септември

Филми, концерти и коктейли са с вход свободен, щастливец ще лети безплатно до Сеул

Чуй, виж и вкуси Корея до 21 септември | StandartNews.com

София. Корея се пренася в София - с музика, кино и уникални специалитети, от четвъртък до събота, 21 септември.

Есенните дни на корейската култура са в чест на Чусок - Деня на благодарността. Поредицата от събития, организирана от Посолството на Република Корея, стартира на 19 септември от 19 ч във Военния клуб - с концерт на Врачанската филхармония, дирижирана от Течъл Но. Маратонът продължава в кино „Люмиер". Там на 20 и 21 септември феновете на корейското кино ще имат възможността да видят драмите „Пейсмейкър" и „Босонога мечта", както и семейната комедия „Татко".

Помислено е и за любителите на добрата кухня. Дегустации на корейски специалитети ще изкушават гостите на есенните дни във Военния клуб и фоайето на кино „Люмиер". Предвидени са още фотоизложба, демонстрации на таекуондо и традиционни игри, както и възможността да се щракнеш в корейска носия на 21 септември. Пак в събота ще се проведе и новото издание на K-pop фестивала "Go to Korea!", чиято голяма награда е самолетен билет до Сеул.

Всички събития в рамките на „Дни на корейската култура" са с вход свободен. А цялата програма можете да видите на страницата на посолството на Република Корея във "Фейсбук".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай