Четем приносен труд на Лорета Наполеони

Четем приносен труд на Лорета Наполеони | StandartNews.com

Авторката е световна експертка по въпросите на тероризма

От зараждането си в края на 90-те години на ХХ век като джихадистки блян на терориста Абу Мусаб ал-Заркауи, Ислямска държава се е разраснала до огромно предприятие, преначертаващо националните граници в Близкия изток и властващо на огромни територии, подчинило съществуването си на злокобното тълкувание на закона на шериата.

До това заключение е достигнала световно признатата експертка по въпросите на тероризма Лорета Наполеони. В най-новата си книга тя ни отвежда отвъд заглавията на вестниците. Разкрива, че макар западните медии да представят ИД като най-обикновена банда престъпници във временен подем, организацията работи по изграждането на нов модел на държавност. Докато води класическа завоевателна война, за да "изкове" своята версия на някогашния Халифат от VII век, ИД използва съвременни технологии, за да набира бойци и средства. Това не е просто поредната терористична мрежа, твърди Наполеони, а внушителен враг. Да се пренебрегват тези факти е не просто заблуждаващо, а и опасно, пише авторката. Издател е "Жанет - 45".

"Просветените"

е първият роман на родения в Манила млад писател Мигел Сихуко. В него се разказва не само за Филипините и тяхната бурна история, но и за отделния човек, който търси своето място под небето. Сихуко провокира читателя, подтиква към размисъл и търсене на отговори отвъд очевидните.

В "Порочен кръг"

се разказва за семейството на Хектор Крос, което е подложено на брутална атака. За да отвърне на удара Хектор събира екип от най-верните си приятели и воини. Скоро разбира, че заплахата не идва от неговите стари врагове, а от от човек от миналото на жена му - изключително жесток тип.

"Нека да ти нарисувам"

е за бягството на една жена от забързаното ежедневие в Калифорния до намереното блаженство н париж. Това всъщност е истинската история на Джанис Маклауд. Тя е на 34 години, самотна и закотвена в голяма рекламна агенция. Но мечтата й е да твори и пътува. И в един ден напуска работа, отървава се от излишните вещи и си купува две години свобода. Джанис започва да рисува писма, които изпраща по пощата на хиляди абонати, жадуващи да получат нещо красиво. И приказката започва да се сбъдва...

Пиер Дако тълкува сънищата ни

Сънят е мостът, прехвърлен над пропастта, която разделя несъзнаваното от съзнанието. Той изразява дълбоката ни личност, истинската ни същност. Той ни среща със самите нас.

Но сънят ни предава своето послание чрез образи, които никога не бива да се приемат буквално. Как да ги разтълкуваме? И можем ли да сторим това сами?

Белгийският психиатър Пиер Дако, автор на излезлите вече в България христоматийни трудове "Фантастичните победи на модерната психология", "Триумфът на психоанализата" и "Жената и нейната дълбинна психология", ни въвежда в завладяващия свят на сънищата и тяхната символика.

Журналист спасява китайски шпионин
Нощен жерав - корица

След рисковано бягство от затвора в Северен Китай, където е прекарал близо двайсет години, Ли Хуашън се озовава в Пекин, който е напълно променен. Само полицията е останала същата. И е навсякъде. Ли се обръща за помощ към старите си покровители. Вербуван преди две десетилетия от МИ6, той ще предложи на Лондон достъп до държавни тайни срещу изтегляне от страната. А журналистът Филип Манган неволно ще се превърне в негова връзка с британските служби.
С помощта на стар приятел, също бивш агент, Ли се добира до информация, свързана с китайски суперсекретни изследвания и военни разработки, която се оказва твърде ценна... и то не само за англичаните. В играта се включват държавни агенции и частни корпорации от цял свят. Залогът е невероятно висок.

Агата Кристи - ненадминатата
/Загадката от Ситафорд корица/

В отдалечена къща по време на вечеря шестима души решават да запълнят часовете в снежната зимна нощ със спиритически сеанс. Но съобщението, което се изписва пред тях, е повече от обезпокоително: Капитан Тревелян. Мъртъв. У-б-и-й-с-т-в-о. Послание от отвъдното или зловеща шега? Единственият начин да бъдат сигурни е да открият капитан Тревелян. За нещастие, снежните преспи са блокирали пътищата и някой ще трябва да стигне до дома му пеш. Само за да го намери мъртъв.

Интригата е заплетена както може само "първата дама на криминалния жанр" Агата Кристи.

На 15.09.2015 г. се навършват 125 години от раждането на писателката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай