Честват Радичев в Народния

Честват Радичев в Народния | StandartNews.com

Антон Радичев празнува 40 години на сцената в Народния. Тържеството е на 7 април, когато известният актьор излиза в касовия хит "Работно време" на Камен Донев. В него той за пореден път демонстрира дарбата си да бъде сатирично-абсурден - като текста на Човека оркестър. Всъщност Радичев е от малкото звезди, които след като се дипломират във ВИТИЗ, акостират директно в Народния - дебютира като Протасов в "Деца на слънцето" от Максим Горки.

Радичев има още един повод да черпи - "Оркестър без име" влезе от раз във временната златна десетка на БНТ. А репликата на неговия герой в хита на Людмил Кирков, с която остава в аналиите на родното седмо изкуство, е: "Ще ме цака той мене с топла бира". Другият му супер крилат лаф е "Ако бяхме немци или поне малко германци". Радичев участва в поне 50 ленти от епохата, когато у нас киното беше индустрия - като в останалия цивилизован свят. Той играе както в истински комедии като "Маневри на петия етаж" и "Бон шанс, инспекторе", така и в драми като "Хотел Централ" и "Равновесие". Радичев е отличник и в "Клуб НЛО" - в скечовете, и в парчетата, които и днес остават ненадминати.

Напоследък Радичев се разписа и в ситкома на Нова "Етажна собственост".

Антон е записал и доста хитове за фестивала "Златният кос". През 2002-а издаде музикалния си албум "Къса ми се сърцето" - всички текстове в него са на стария му приятел Живко Колев. През 2006-а пък избраха гласа му за "Колите" - триизмерния пълнометражен филм на "Дисни" и "Пиксар".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай