Червенкова за Бакалова: Срамна работа

Такова скандално бездарие аз много отдавна не бях гледала, заяви журналистката

Червенкова за Бакалова: Срамна работа | StandartNews.com

Фото БНР

След като учителят по актьорско майсторство на бургазлийката Мария Бакалова – Иван Добчев, се изказа неласкаво за участието й във филма „Борат 2“, много остра оценка последва и от Копринка Червенкова.

Завършилата Висшия театрален институт в Москва и дългогодишна журналистка и главна редакторка на вестник „Култура“ коментира темата във видео интервю за „Факти“ с водеща Лили Маринкова.

„Аз си направих труда и изгледах този филм. Трябва да ви кажа, че такова скандално бездарие аз много отдавна не бях гледала. Скандално! Този нахален човек, дето го наградиха – той размахва бездарието си от екрана. Размахва го! Нахално го размахва!“, казва Червенкова, визирайки Саша Барън Коен, койтои спечели "Златен глобус" за "Борат" 2.

Според Червенкова във филма има политическа окраска. Но тя определи като "пълни глупости, разбира се“ изказванията на всички, които привиждат участието на "Борат" 2 в краха на Доналд Тръмп.  

А за адвоката на Тръмп – Рудолф Джулиани, бивш кмет на Ню Йорк, който участва във филма, Червенкова коментира:  „Историята с Джулиани е много смешна, защото там тече първоначално някакво интервю. След това, когато го вкарват нещастния Джулиани в някаква стая, то вече е един друг актьор, и то се вижда, че е друг. Никакъв Джулиани не е това. Но там нашето момиче, за съжаление, е в една много унизителна роля. Много! То просто е... Аз не знам една уважаваща себе си актриса как може да приеме да играе това?! Как може! Това дъно... Мисля си, че това, което каза Добчев, е най-мекото, което може да се каже... за филма и за неговата студентка. То е срамна работа. В края на краищата ти си младо момиче, тръгва ти кариерата оттук нататък. Аз не мисля, че тя има много голяма перспектива пред себе си след този филм независимо от глупостите, които се написаха - че това е пътят и т.н.“, заяви Червенкова.

На въпрос дали не е ли прекалено жестока Червенкова отговаря: „Ама моля Ви се, гледайте го! То е страшно!“. По думите й за Мария Бакалова би било по-достойно да отиде да се съблече за някое списание, отколкото да участва в тази "помия", защото става въпрос за скандално бездарие. „Това не е филм. Това са някакви неграмотно направени скечове, които са лошо вързани - много лошо“, обяснява тя.

След коментар, че смее да говори така за наградена със „Златен глобус“ комедия, Червенкова казва: „А, де! Ами това е, как да кажа – знак за времето“. Тя се надява „американците да се нормализират“ и да спрат с истерията около Тръмп. Тази награда все пак не била „Оскар“, макар че и той вече бил "пробит".

„Много е страшно това, което стана. Единствената ми утеха е, че поне нея не я наградиха, защото тя е абсолютно дъно! Абсолютно дъно е там! Това е читалището на „Меден рудник“. Някакъв юнак тук, между многото женоря, които се изказаха във Фейсбук срещу Добчев, каза: „Тя е тръгнала от „Меден рудник“, за да стигне до Холивуд“. Ами тя играе като в „Меден рудник“. Това е“, отсича Червенкова.

Водещата Лили Маринкова каза за Мария Бакалова: „Аз бих искала това да бъде едно стъпало – по-нататък да премине в други величини“. Червенкова обаче отговари: „Срамно стъпало. Това е срамно стъпало – ще й се напомня“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай