Бургас гледа „Кино под звездите"

Бургас гледа „Кино под звездите" | StandartNews.com

Бургас. За поредна година в Бургас започва инициативата „Кино под звездите".

Летният кино маратон ще продължи до края на лятото с безплатни прожекции на български, казахстански, френски, руски и чешки филмови заглавия от 21.00 часа на открита сцена „Охлюва".

Четиридневна филмова поредица от Казахстан дава начало на прожекциите. Зрителите ще видят „Небето на моето детство" на 1-ви юли. Това е една екранизация на режисьорът Рустем Абдрашов, който разказва за детството и юношеството на първия президент на страната - Назарбаев. Историята е създадена по мотиви от книгите "Без леви и десни","Епицентърът на света", "В центъра на Евразия" и отразява реални събития от живота на държавния глава.

На 2-ри юли ще бъде излъчен "Подарък за Сталин" 2008 г. Създадена по действителен случай лентата разказва за поредицата от събития през 1949 година.

Къз Жибек (в превод от казахски означава "Нежна, като коприна") ще се излъчи на 3-ти юли, четвъртък. Прожекцията разказва за изпепеляващата любов между Толеген и красавицата Жибек.

Финалът на седмицата на казахстанското кино е за филма "Храбрите" на режисьорът Акан Сатаев. Сюжетът се развива в първата половина на ХVІІІ век, когато казахския народ воюва с джунгарите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай