Б.Т.Р.: Опитваме се да надскочим себе си

Новият албум на групата излиза на 13 октовмри

Б.Т.Р.: Опитваме се да надскочим себе си | StandartNews.com

Песента "Пъзел" от 13-ия студиен албум на група Б.Т.Р. е посветена на истинското приятелство. Парчето вече е готово, а от групата работят и по техническите детайли на останалите песни от албума.

"През изминалата година имахме възможност да оценим истинските неща, които останаха, и да кажем довиждане на тези, които не останаха. Песента "Пъзел" е за истинското приятелство. Този пъзел е и част от пътя на група Б.Т.Р.", споделя Славчо Николов в ефира на bTV. 

Имиджовото и въздействащо видео е дело на Боряна Николова и Боян Карамфилов. Музиката и текстът са на Славчо Николов, а аранжиментът е на Б.Т.Р.

"Първата песен е голяма отговорнст, защото трябва да влезеш в настройка за студио. Нашата най-голяма сила е свиренето на живо, а искаме да я предадем в записа в студио. Текстът трябва да пресъздаде  усещането да не се предаваш, да цениш приятелството и да събираш парчетата от пъзела на жовота си и да ги подредиш както трябва", разказва за процеса на записване Наско. 

Двамата със Славчо освен колеги, са и приятели от много години. Отбелязват рождения ден на китариста и беквокалист на клубно изпълнение на живо с публика от над 500 души. "Беше един прекрасен празник!", споделя рожденикът. 

Датата, на която новият им албум трябва да излезе, е 13 октовмри.  

"Опитваме се да надскочим себе си. Това ще бъде цветен албум и ще има много изненади. Ще има от баладите, с които сме известни, нови неща, но стилът си остава Б.Т.Р", издава за музикалния проект Наско.

Двамата споделят, че основното вдъхновение за музиката черпят от живота."Той всеки ден ни поднася безброй много теми. Особено в такива интересни времена, в които живеем напоследък. Няма как да не си направиш равносметка, но и да не погледнеш напред." - уточнява Наско. 

Скоро момчетатата пуснаха и "Легенда" - видеоклип с концертен запис от премиерата на албума "Невидими стени" в зала 1 на НДК от 2018 г. На първата седмица песента влезе директно под номер 1 в музикалните класации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай