Бърнстейн възкръсва. Брадли Купър влиза в неговата кожа

Купър влиза в ролята на покойния композитор

Бърнстейн възкръсва. Брадли Купър влиза в неговата кожа | StandartNews.com

Първият официален трейлър на биографичния филм "Маестро" беше представен от стрийминг платформата Нетфликс . В него актьорът Брадли Купър се превъплъщава в образа на известния диригент, пианист и композитор Ленард Бърнстейн, съобщи "Варайъти".

Купър е и режисьор на филма, както и негов съсценарист заедно с Джош Сингър ("Спотлайт"). Дебютът на актьорът зад камера  е с "Роди се звезда", в който си партнираше с певицата Лейди Гага. 

Във фокуса на "Маестро" е бурният 25-годишен брак на Ленард Бърнстейн с Фелисия Монтеалегре.

В ролята на Монтеалегре зрителите ще видят Кери Мълиган. Актьорският състав включва още Мая Хоук като дъщеря им Джейми и Сам Нивола като сина им Александър, както и Мат Бомър, Сара Силвърман, Уилям Хил, Тим Роган, Малъри Портной и други. 

Сред продуцентите на "Маестро" са Мартин Скорсезе и Стивън Спилбърг. 

Оператор е Матю Либатик, с когото Брадли Купър е работил и над "Роди се звезда". Филмът беше номиниран за няколко награди "Оскар" и спечели в категорията за оригинална песен с "Shallow" на Лейди Гага. 

"Маестро" ще има премиера на кинофестивала във Венеция през септември, а през ноември ще се появи в избрани киносалони. Филмът ще бъде пуснат в Нетфликс на 20 декември, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай