Братя и съпрузи споделят тайни в Народния

Деян и Дарин Ангелови се изповядват в „Театър зад театъра“ на 10 юни, Мирела Иванова и Владимир Зарев разказват за битието си на 11 юни

Братя и съпрузи споделят тайни в Народния | StandartNews.com

Вечерите, посветени на зрителите, започват в Народния на 10 юни от 21 и 30 часа. „Театър зад театъра“ стартира за 40 културтрегери с разказите на Деня и Дарин Ангелови под мотото „Моето семейство“. Близнаците, родени с 10 минути разлика, ще разкрият сцени от живота си и дори ще отговарят на въпроси. Двамата се шегуват, че те са живото доказателство, че американската мечта е възможна. Започват да бачкат по строежите още на 14, за да изкарат по някой лев през летните ваканции. Отначало са момчета за всичко – носят проби от арматурното желязо в лабораторията... Двамата са в постоянно движение –  любимци на феновете, глезени и от медиите, вихрят се по реклами... Девойките дълго се заглеждаха след тях, но и двамата отдавна са женени с деца. Изобщо не си приличат – съпругите им много повече изглеждат като сестри, отколкото те като братя. Общуването ще бъде едно към едно, обещават героите на необикновените представления, които се появяват заради корона кризата. На 11 юни двама известни писатели ще докажат, че са и достатъчно артистични. Мирела Иванова е от най-четените и обичани поетеси и е драматург на академичната трупа, като при това е експерт в творчеството на двама от титаните, чиято сянка е вградена в храма на Мелпомена – Иван Вазов и Яворов.

Всяка от книгите на Мирела се превръща в събитие. Сега тя излиза в дует със съпруга си – Владимир Зарев. Той е от най-харесваните и най-цитирани, „живият класик сред нас“. Автор е на прочутия и преведен на много езици роман на прехода „Разруха“, на трилогията „Битието“, „Изходът“, „Законът“ и още дузина заглавия. Последното от тях, „Чудовището“, вече има фенклуб. Мирела обожава котки, Зарев обича кучета. Тя пътува насън към Берлин, той мечтае за Созопол. Нея я мами шеметната трескавост на големите градове, него – стихията на морето. Но са озарени от една и съща звезда – дъщеря им Зорница. Заедно обитават необятния свят на думите, които създават вселени - зщото в началото б(е) Словото. На 12 юни Диана Добрева ще бъде в трио – със сина си Константин Еленков, който се прочу като Одисей в нейния хитов пловдивски спектакъл, и с композиторката Петя Диманова. Диана може да разказва от сутрин до вечер – за себе си, за баща си Стойно Добрев, за майка си Елизабет Карагеоргиева, за постановките си, за наградите си, за актьорите си, за приключенията си във Франция... Диана винаги е знаела, че няма как да избяга от Съдбата, въпреки че Стойно Добрев настоява да се захване с нещо друго – „Френска филология“ в Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и „История на изкуствата“ в Сорбоната.

Тя обаче си взима дипломите и после тайничко влиза в „Любен Гройс“, където Цветана Манева е възхитена от таланта и темперамента й. Още на първия кастинг в „Сфумато“ печели роля в „Черното руно“ и обикаля света с него. После започва да режисира  - от „Медея“, „Казанова“ в началото до днешните „Бащата“, „Калигула“, „Синът“, „Дебелянов и ангелите“... „Театърът пречиства душата и може да спаси живота", е убедена жената, за която журналист от „Варайъти" написа в Кан „Актрисата с големи тъжни очи и лице като модел на Модилиани".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай