Борислав е звездата в "300"

Атлетът и фитнес модел партнира на Ева Грийн в хитовия екшън

Борислав е звездата в "300" | StandartNews.com

Българският атлет и фитнес модел Борислав Петров се бие рамо до рамо с холивудските звезди във втората част на епичния екшън 300: Rise of an Empire. Бившият състезател по плуване впечатлил американските продуценти със страхотната си физическа форма. Така получил шанса да снима с Родриго Санторо, Ева Грийн, Лена Хийди и Съливан Стейпълтън. Филмът, който се снима миналото лято в студиата "Ню Бояна", ще е на екран идната пролет.

Боби попада съвсем случайно на кастинга. "Беше след обяд, телефонът ми позвъня. "Защо не отидеш на кастинг в парка "Заимов" за 2-ра серия на "300"?", ме попита една приятелка. "Срам ме е, сигурно ще има много добре подготвени момчета", отговорих й. А тя настоя: "Отиди и изпий една бира в парка, виж за какво става дума и прецени. Имаш ли по-добра идея за лятото?" Отидох и така започна приключението", разказва Боби пред MissBloom.bg.

Не му се налага да полага никакви допълнителни усилия, за да се подготви. "От 30 години имам активен живот", смее се той. Завършил е Националната спортна академия със специалност плуване и има зад гърба си над 10 републикански титли в дисциплините 100 и 200 м бруст. Открай време се занимава активно с фитнес, а от три години - с муай тай. През 2012-а дори е един от участниците на "Мистър Олимпия" в Лас Вегас. Ето как започнало всичко.

"Когато бях на 7, баща ми ме записа на плуване в "Славия". Басейнът, по-късно преправен на волейболна зала, е на 2 минути от дома ни. След плуването и казармата попаднах на книгата на Арнолд Шварценегер - "Тайната на моя успех", библията на културизма и фитнеса. А на плуването дължа всичко! Индивидуалните спортове полагат "дълбоки основи" - физически и психически."

Сега продължава да тренира по пет пъти седмично, а в неделя катери национален парк Витоша. Не си налага строги ограничения в храната, просто спазва правилата за здравословни блюда. "Никога не забравям крилатата фраза No pain, no gain - "Без болка няма печалба", споделя мотото си Боби. Той обаче съвместява страстта си към спорта с професията на застрахователен брокер.

От снимачната площадка на "300" най-приятно впечатление му остава от Съливан Стейпълтън, който играе главната роля в екшъна и който непрекъснато погаждал шеги на всички от екипа.

"Запознах се лично с всички. Дори най-известните се държаха като много земни хора, винаги поздравяваха останалите на снимачната площадка. Най-големият образ обаче беше Съливан Стейпълтън. Непрекъснато ни разсмиваше, дори когато трябваше да заснемем някаква сцена. Вероятно знаете, че в подобни продукции за големите холивудски звезди има отделен кетъринг. Съливан обаче идваше при нас и пиехме заедно кафе", хвали новия си другар Боби. Въпреки че работи от тъмно до тъмно, той е категоричен, че атмосферата на снимачната площадка е била страхотна. "Ходих със страхотен кеф на работа", спомня си Борислав. Сред избраните за снимките на екшъна е и друг наш фитнес модел и инструктор - Слави Горанчовски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай