Бирата на Iron Maiden вече хит, а още не е на пазара

Бирата на Iron Maiden вече хит, а още не е на пазара  | StandartNews.com

Стокпорт. Бирата на британците от Iron Maiden вече е хит, а дори още не е изляза на пазара. "Тhe Trooper", като името на марката трябва да бъде представена официално на 9-и май. Въпреки това вече има поръчани предварително близо 300 000 бутилки от феновете на бандата по целия свят.

Търговци на дребно от повече от 100 държави вече са заявили, че искат да разпространяват пивото.

"За първи път в нашата история варим бира по три пъти на ден, а работната ни седмица е от 6 дни", заяви маркетинговият директор на пивоварна Robinsons, с която работят рокдинозаврите.

Проектът за новата бира бе разкрит на феновете през март чрез пост на страницата на Iron Maiden във Facebook. Само за три часа "The Trooper" се превърна в третата по-големина бира по последователи в социалната мрежа - с 22 хиляди фена. Вече пенливата течност на британските рокаджии има 42 000 "лайка".

"Предложиха ни да направим свое вино. От фирмата казаха, че Motorhead имат голям успех със своето. Казах им, "страхотно, обаче ние не сме много по виното. По-скоро си падаме по бирата", споделя вокалистът Брус Дикинсън, цитиран от radiotangra.bg.

Той подчертава, че това не е е бира, на която Maiden просто са си лепнали името. Самите музиканти са взели пряко участие в създаването на вкуса и изобщо създаването на новата напитка, след като са преминали съответните тестове пред шефа на Robinsons.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай