Билалов, Рачков и Геро - рокаджии в нов филм

БГ звезди снимат "Голата истина за група "Жигули"

Билалов, Рачков и Геро - рокаджии в нов филм | StandartNews.com

Започнаха снимките на новия български филм "Голата истина за група "Жигули", съобщиха от екипа на продукцията.

"Смятам, че през следващата година хората ще имат нужда от повече смях и усмивки", казва режисьорът Виктор Божинов ("Възвишение", "Под прикритие", "Връзки", "Стъклен дом", "Столичани в повече"). По думите му целта на филма не е да даде на зрителите само и единствено забавление, пише БТА.

"Искаме, чрез добро настроение, да накараме хората да се замислят какво се случи с тях през последните 30 години, добавя Божинов. Благодарни сме, че имаме възможност да работим, дори и в тази сложна обстановка, а екипът, който сме събрали, гарантира филм на високо ниво, който няма да ви остави равнодушни".

Лентата разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада точно, когато е на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, групата е забравена, членовете са изпокарани помежду си, всеки от тях живее различен живот и тъне в неизвестност. Един ден всичко това се променя. Неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново.

Лидерът на групата - Фори (Михаил Билалов) се нагърбва със сложната задача да поведе "Жигули" отново към успеха, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна, като това води до множество комични обрати. В останалите роли са Филип Аврамов (Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев-Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня). Участват още Август Попов, Параскева Джукелова, Илияна Лазарова и младата Климентина Фърцова.

Музиката към филма - предимно рок, се изпълнява от специално формирана група, чиито имена засега не се съобщават.

Оператор е Антон Бакарски, познат от работата си за "Възвишение", "Под прикритие", "Връзки" и участвал в редица международни продукции като 300: Rise of an Empire и The Expendables 2. Сценаристи са Ваня Николова ("Под прикритие", "Връзки") и Нели Димитрова (Love.net, "Възвишение", "Връзки"), продуцент е Кръстьо Ламбев.

Снимачният процес ще продължи до края на август на различни места из България, но едни от най-знаковите сцени ще бъдат заснети в Бургас. Всеки, желаещ да попадне в кадър от филма, може да се включи по време на заснемането на живото изпълнение на група "Жигули" на 6 август, в рамките на Spice Music Festival на морската гара в Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай