БГ филми и световни хитове по HBO

Гледаме екшън, фентъзи и драми през август

БГ филми и световни хитове по HBO | StandartNews.com

През първия уикенд на август български филми се въртят по HBO у нас и в още 6 държави, като между добавените заглавия са „Диви и щастливи“ и „Котка в стената“, а сред вече утвърдените са „Ирина“ и „Дамасцена:Преходът“. Специалната селекция цели популяризиране на родното кино през международната публика. При поредиците очакваме с интерес новия мистичен оригинален сериал по мотиви от фантастичния свят от романите на Лъвкрафт. „Страната на Лъвкрафт“ е с премиера на 17 август и със сигурност ще привлече вниманието на любителите на мистериите, окултните магии и чудовищата – нищо не е такова, каквото изглежда, а сериалът носи усещането на Индиана Джоунс. В документалистиката премиерно заглавие е третата част на експерименталната поредица на HBO Европа „Вкъщи: Финландия“,  посветена на изолацията с кратки филми на творци от северната страна. Ето и подробната информация

„Котка в стената“

В драмата на Весела Казакова и Мина Милева българката Ирина сама отглежда малкия си син в жилищен блок в югоизточен Лондон и се опитва да си изкарва прехраната като архитект, вместо да разчита на социални помощи като повечето си съседи. Тя трябва да воюва с тях не само за съдбата на бездомна котка, която се е барикадирала в дупка в стената на блока, но и с общината, която планира да започне напълно ненужен, но много скъп ремонт на сградата.  За него трябва да платят само собствениците на апартаменти, но не и обитателите на социални помощи. Притисната съвсем буквално до стената, Ирина взима драстично решение да промени изцяло живота си, каквото и да й струва това. В ролите са Ангел Генов, Ирина Атанасова, Орлин Асенов, Гилда Уо, Джон-джо Инкпен, Джон Харти.

„Диви и щастливи“

Боряна и Мила са приятелки от деца с буйна кръв и големи мечти. Но животът им не се стича така, както са очаквали и двете са се превърнали в жени, които не искат да бъдат. Младата Боряна мечтае да кара мотор и да печели титли, но вместо това е съсипана разведена жена, която чисти къщи. Мила пък мечтае да е писателка, но единственото, което пише, са имейли и брошури за колцентъра, където работи. Всичко обаче се променя, когато Боряна се влюбва отново. Готова е на всичко за своя любим и заради него задига 30 000 лева от сейфа на богатото семейство, за което работи. Това предизвиква цяла лавина от безразсъдни решения и непредсказуеми действия. Боряна без за иска отвлича Мартин, сина на богатото семейство, и замесва приятелката си Мила в цялата бъркотия. Двете импулсивни жени се оказват на път за Варна с крадени пари, отвлечен мъж на задната седалка и полицията по петите си. В ролите са Яна Маринова, Луиза Григорова, Базил Айденбенц, Александър Сано, Дария Симеонова. Режисьор е Мартин Макариев.

„Финландия“

Антологичният сериал събира седем финландски режисьора по време на пандемията с Ковид-19. Те представят срещата на всеки един с личността си в изолация и как самотата им се отразява по всякакви абсурдни начини.

„Така или иначе“

Оригиналният сериал на HBO Европа от Испания разказва за Аче и Белен, които не са се виждали от години. Двете са от малкото градче Парла в близост до Мадрид. И ето че се засичат в Маласаня – най- разкрепостения и модерен сред хипстърите квартал на испанската столица. Двете трябва да намерят начин да оцелеят в този толкова различен за тях живот. В ролите са Кида Кодр Рамадан, Фредерик Лау, Вейсел Гелин, Алмила Багриацик.

„Кондор“

Базиран на романа „Шестте дни на кондора“ на Джеймс Грейди, както и на филмовата му адаптация от 1975-а, сериалът проследява младия анализатор на ЦРУ Джо Търнър (Макс Айрънс), който открива план, заплашващ живота на милиони. Джо винаги е бил във вътрешен конфликт за работата си. Когато нещо, което той разбира, става причина хората от офиса му да бъдат убити, Джо се оказва единственият оцелял и е принуден да бяга. Притесненията, които винаги е имал, се превръщат в реални морални дилеми. Със заплаха за живота си Джо е принуден да открие кой е в действителност и на какво е способен Той трябва да открие кой стои зад опасната конспирация, която заплашва животите на милиони хора. В ролите са Уилям Хърт, Лийм Лубани, Мира Сорвино.

„Страната на Лъвкрафт І“

Атикъс е млад тъмнокож ветеран и обожава научна фантастика. След връщането му от Втората световна война семейството е въвлечено в мистерия, свързана с другоземни магии и тайни култове, която ги тласка да прекосят страната.

В новия драматичен сериал на НВО „Страната на Лъвкрафт“ по едноименния роман на Мат Ръф от 2016-а Атикъс Фрийман (Джонатан Мейджърс), неговата приятелка Летиша (Джърни Смолет-Бел) и чичо му Джордж (Кортни Б. Ванс) тръгват на път през Съединените щати, за да открият изчезналия баща на Атикъс (Майкъл Кенет Уилямс). Действието се развива през 50-те и героите трябва да преодолеят както сегрегацията и расисткия страх на белите американци, така и ужасяващите чудовища, сякаш излезли от роман на Лъвкрафт.

„Легион ІІІ“

„Легион“ е базиран на комикса на Марвел, който проследява Дейвид Халър – мъж, който винаги е смятал, че страда от шизофрения, за да открие, че всъщност е един от най-могъщите мутанти на земята. От дете Дейвид е воден от една психиатрична болница в друга, докато не се запознава и не се влюбва в красива жена на име Сид Барет, която също е пациент на психиатрията. След като двамата преживяват една от най-странните срещи в живота си, той трябва да свикне с мисълта, че гласовете и виденията в главата му всъщност са реални. С помощта на Сид и екип специалисти с подобни сили – Птономи Уолъс, Кери Лудърмилк и Кари Лудърмилк, Дейвид  разкрива дълбоко скритата истина. А тя е, че цял живот той е преследват от зловреден паразит с невъобразима сила. В ролите са Дан Стивънс, Рейчъл Келър, Обри Плаза, Бил Ървин, Джеръми Харис.

„Междузвездни войни: Епизод IX - Възходът на Скайуокър“

В последната част от сагата „Скайуокър“ малцината оцелели бойци от Съпротивата трябва да се преборят със собственото си минало и да се изправят срещу Първия ред още веднъж. Всеки един от тях трябва да пребори собствените си демони и минало, за да може да бъдат сплотени в борбата. Междувременно вековното противоборство между джедаи и сити е достигнало критичната си точка и последната битка е близо. В центъра на конфликта е сиракът Рей (Дейзи Ридли) – последната надежда на Съпротивата.

„Тайната на Артемис Фоул“

„Тайната на Артемис Фоул“, по романа на Оуън Колфър, е фантастично и омагьосващо приключение за 12-годишния гений Артемис Фоул, който произлиза от семейство на брилянтни престъпници. С помощта на предания си защитник Бътлър ще се опита да открие мистериозно изчезналия си баща, но междувременно разбира за съществуването на древна и изключително напреднала цивилизация на феи. Убеден, че изчезването на баща му е свързано с потайния свят на могъщите феи, хитрият Артемис съставя опасен план – толкова опасен, че става повод за съвсем истинска война. В ролите са Фердия Шоу, Лара Макдонъл, Джош Гад, Колин Фарел, Джуди Денч.

„Джуманджи: Следващо ниво“

В „Джуманджи: Следващо ниво“ тайфата (Дуейн Джонсън, Кевин Харт, Джак Блек и Карън Гилън) се завръща за спасителна мисия, но играта вече не е същата. Играчите ще трябва да се гмурнат в неизвестното и да прекосят безводни пустини и заснежени планини, за да се измъкнат от най-опасната игра на света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай