Бг дъщерята на Борат ще се бори за "Оскар"

Саша Барон Коен и редица престижни американски издания предвиждат статуетка в бъдещето на Мария Бакалова

Бг дъщерята на Борат ще се бори за "Оскар" | StandartNews.com

"Тя трябва да получи признание от наградите "Оскар", това заяви Саша Барон Коен за новия си екранен партньор - българската актриса Мария Бакалова, в ефира на сутрешния блок "Good Morning America". Дългоочакваното продължение на "Борат" отбеляза своята премиера по стрийминг платформата на Амазон през изминалия уикенд. Голям шанс за номинация от Американската филмова академия на Бакалова дава и престижното издание "Variety", предаде "Монитор". Екранната дъщеря на Борат се класира в топ 10 на избраните актриси от списанието. С едни гърди пред, разбира се, са звезди от ранга на Глен Клоуз и Оливия Колман, Аманда Сейфрид, Хелена Зенгел и Юн Ю-джънг. 

Още преди "Борат 2" да стане достъпен за широката публика, критиците от чуждестранната преса се редят да сипят суперлативи за Бакалова. След донякъде противоречива оценка на целия филм, Николас Барбър от BBC пише, че най-големите плюсове на лентата са сатиричният й фокус и тайното й оръжие в лицето на Мария Бакалова. Според "Vanity Fair" българката си партнира с Коен равностойно и е идеалното комично допълнение на веселия патологичен лъжец.

За да си сложи перуката на 15-годишната Тутар, Бакалова се справя с конкуренция от 600 други претендентки от цял свят. Преди Коен да й даде последното си "да" актрисата от българския филм "Бащата" на тандема Кристина Грозева и Петър Вълчанов е трябвало да влезе в образ сред реални хора в действителни ситуации.

"Тя е актриса, която може да те разплаче, докато играе. Дори на кастинг веднъж трябваше да я спра, защото се разчувствах", разкрива още Коен.

"Борат 2" действително дава повече поле за изява на невръстната дъщеря на прочутия казахстански журналист, като част от причината за това е популярността на героя от първия филм, което го прави по-лесен за разпознаване. След като е унизил страната си преди 15 години, сега той излежава присъда. Нова мисия обаче го изпраща отново в любимите му Щати. А въпреки неговото нежелание, в багажа му се прокрадва и най-разговорливата част от добитъка му – неговата дъщеря.

Бакалова изглежда повече от органична пред камерата, за което вероятно спомага и фактът, че в значителна част от филма говори на български език. Това е именно и причината само зрители от нашите ширини да могат да разпознаят някои от малките пропуски при монтажа. Въпреки че Тутар пита баща си на български (според сюжета – казахстански) дали на жените им е позволено да четат, субтитрите към английски и отговорът на Борат всъщност се фокусират върху шансовете на дамите да шофират.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай