Баща и дъщеря Иван и Нина Русеви превземат арт галерия "Вежди"

Експозицията с техни творби ще бъде открита на 28 септември (сряда) от 18 часа

Баща и дъщеря Иван и Нина Русеви превземат арт галерия "Вежди" | StandartNews.com

Реномираната столична арт галерия "Вежди" представя изложба живопис и скулптура на Нина Русева и Иван Русев, наречена „Две поколения“.

Дъщеря и баща показват във вип арт пространството на ул. „Симеоновско шосе“ 97 някои от новите си творби. Експозицията ще бъде открита на 28 септември (сряда) от 18 часа.

Младата художничка Нина Русева се представя с 19 живописни творби под надслов „Лодките“, а скулпторът Иван Русев – с 6 произведения от серията „Храмове“.

Арт галерия Вежди е впечатляващо пространство за представяне на изявени творци и за подкрепа на млади таланти. За по-малко от година от откриването й досега  тук бяха показани експозиции с творби на някои от най-известните български художници,

Нина Русева е талантлива  българска художничка, с ярък и запомнящ се стил.  Нейните картини са вдъхновяващи, със силни и чисти тонове, цветът в тях е не просто изразно средство, а своеобразна философия за живота.

Завършила е  специалност „Живопис“ в Националната художествена академия. Доктор е по изкуствознание и изобразителни изкуства в НХА и хоноруван преподавател в академията. Реализирала е много свои самостоятелни изложби, както и участия в общи и колективни представителни експозиции на българското изкуство в страната и чужбина. Отличена е с ценни награди, между които: За млад автор от Столична община, район  «Изгрев» и СБХ; Министерство на културата. Нейни творби се намират в  колекциите на ЕП, СГХГ, в галерии в България и в чужбина.

Иван Русев е скулпторът, за когото казват, че кара камъка да говори и да го превръща в завладяващо изкуство, подвластно на хармонията и разума.

Роден е през 1954 г., завършил е специалност „Скулптура“ в Националната художествена академия.  Реализирал е много свои самостоятелни изложби, както и участия в представителни експозиции на българското. Автор е на серията скулптури в Южен парк – „Богове на медицината“ и паметника „Махатма Ганди“, както и на  „Мраморния  град на изкуствата“, Скулптурен парк Илинденци. Той е един от основателите на фондация „Арт Център Илинденци“. Носител е на Национална награда за скулптура на името на Академик Иван Лазаров - 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай