Българка от Тексас танцува в рими

Българка от Тексас танцува в рими | StandartNews.com

Зоя Маринчева, която от 15 години живее в Тексас, ще представи в родината си своята стихосбирка "Танц с носталгични обувки".

Поетесата е родена и израснала в Бургас, завършила е българска филология в СУ "Климент Охридски" и до 2000 г. работи като журналист и редактор в печатни издания в София, след което имигрира в САЩ. През годините е учила право, работила е в адвокатска кантора, в компанията "Епъл", а след раждането на синовете близнаци и дъщеря й, се занимава с писане, преводи и общественозначима дейност.

В дебютната стихосбирка на Маринчева властва духът на вечния скиталец. Напуснал Рая в търсенето на себе си и изгубената земя, той успява да създаде собствен, автентичен свят.

"Танц с носталгични обувки" ще бъде представена от Зоя Маринчева и издателство "Летера" на 15 юли в Пловдив в културен център "Тракарт". Рецензия ще направи преподавателят в ПУ "П. Хилендарски" Здравко Дечев, а откъси ще прочете актрисата Мария Генчева. На следващия ден е столичната премиера в книжарница "Хеликон България". Редактор на книгата е Атанас Капралов, оформлението е на Васил Киров, а корицата - на художничката Маргарита Джарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай