Балет върху лед

Балет върху лед | StandartNews.com

На 29 ноември сцената в зала номер едно в НДК за първи път в историята й ще бъде замразена. Това е прецедент и в историята на българския шоубизнес. От 20 часа потайностите на Санкт Петербург ще възкръснат в неповторима танцова приказка. Върху кънки ще излязат героите от шедьоврите на Чайковски: "Лебедово езеро", "Спящата красавица", "Лешникотрошачката", както и "Пепеляшка" и "Ромео и Жулиета" на Прокопиев.

България е единствената страна в Европа, в която "Балетът върху лед на Санкт Петербург" не е гостувал досега. В трупата участват европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов, както и още 20 от най-популярните състезатели на Русия.

През годините танцовият спектакъл се играе с огромен успех както в големи зали, така и в по-малки театри по света. Артистите са печелили овациите на публиката в Америка, Канада и Южна Америка. Всичко се случва под палката на големия руски диригент Лео Коркин. Освен в София артистите от Санкт Петербург ще гостуват и във Варна, Велико Търново и Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай