Вторник,

Атила командва в Римския театър на киноцентъра

От: Агенция Стандарт -
Атила командва в Римския театър на киноцентъра
A
A
A

Сред величествените декори на значими филмови продукци, създадени в уникалните филмови студия на Бояна, Софийската опера представя "Атила" на 15 юли, в четвъртата вечер на своя най-нов оперен фестивал "На опера в полите на Витоша".

Режисьорът Пламен Карталов открива и създава една нова територия за оперното изкуство. Съставът на Софийската опера участва с цялата си мощ в сътворяване на нова интерпретация на Вердиевия шедьовър, давайки му нов сценичен живот.

Във внушителната продукция на филмовата площадка на киноцентъра, изкуството на операта заблестява с още по-пълен блясък с музиката на великия маестро на италианската революция Джузепе Верди. Режисьорските ракурси на Карталов се разпростират по вертикала и хоризонтала на естествената сценография, която олицетворява атмосферата на вечния град Рим и похода към него на хунския вожд Атила (Бисер Георгиев, с дебют в ролята), спрян в римската провинция Аквилея. Безстрашната Одабела (Радостина Николаева), лидер на бунта на италианските жени, преобръща намеренията на хуните в името за спасение на родината. Римският генерал Ецио (Владимир Стоянов) няма да може да убеди Атила с предателството, с което е замислил в полза на личните му политически интереси. Ролята на Форесто се изпълнява от Даниел Дамянов, Папа Леоне е Димитър Станчев. Диригент е Велизар Генчев.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички