Асен Блатечки нарисува Бойко Борисов

Актьорът се справи перфектно със задачата в „Беновска пита“

Асен Блатечки нарисува Бойко Борисов | StandartNews.com

Асен Блатечки нарисува почти едно към едно Бойко Борисов в предаването „Беновска пита“. Отдавна се знае, че ако не беше станал актьор, а по-късно и режисьор, асът на сцената и екрана е щял да бъде художник. Асен, който гостува в студиото на „Канал 3“, сподели някои от възгледите си за политическата ситуация. „На държавата й трябват млади и кадърни хора. Приятели ме питат защо не ходя на протестите. Ами не ходя, защото не виждам нищо ново. Навремето съм бил на много протести, но тогава знаехме какво искаме. Друг въпрос е, че ни прецакаха“, сподели Блатечки, докато работеше с молива. „Нормално е партиите да се сменят във властта през 4-5 години. Не е добре много да се застояват“, беше категоричен възпитаникът на Стефан Данаилов. Според него политиците няма как да се сравняват с артистите, между които няма незаменими, но има незабравими. „Въпреки че дори Чарли Чаплин и Марлон Брандо са почти забравени“, каза още Блатечки.

"Някои творци са силни, някои са безсилни. По време на изолацията забих тотално, изпаднах в депресия. Киното и театъра тотално спряха за половин година, театърът не може да се гледа по телевизията“, разказа още Блатечки. "Не ми дреме, че ме наричат секссимвол - това е нелепо, но явно е необходимо за някои хора. В началните години помага, после започва да пречи. Когато двама души се погледнат в очите, вече е ясно дали нещо може да се случи. Любовта не свършва – просто се оказва, че не е било любов. Когато решиш да се разделиш, можеш да нараниш много хора, не трябва да действаш егоистично. Дълго време търсих начина да се разделя безболезнено", обясни той. „Ако между двама се стигне до изневяра, значи нещо не е наред между двамата. Децата ми са много обичани, много добре емоционално възпитани", заяви още Блатечки, който обясни, че най-любимите му роли в киното са тези в "Съдилището" на Стефан Командарев и в "Бензин", а за да се подготви за Буров в „Останалото е пепел“, е чел различни и противоречиви неща за банкера политик. "Ако има филм за мен, ще се нарича "Момчето от махалата".

След като призна, че самият той не би направил партия, подари на Илиана Беновска прочутия роман на Джон Стайнбек „Зимата на нашето недоволство“. Тя пък му поднесе своя книга за Ахмед Доган. „Не познавам Доган, но няма съмнение, че той е изключително интелигентен човек“, коментира Блатечки. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай