Артисти за Ненасилие с уникални постановки

Артистите играят, а публиката говори

Артисти за Ненасилие с уникални постановки | StandartNews.com

Огромен интерес към спектакъла „Историята Ти (ти) в мен“, който тази вечер в 19 ч. се представя безплатно в салона на кино Люмиер. С него ще бъде поставен краят на петгодишна кампания на Нов български университет, фондация "Платформата Не" и платформа „Артисти за Ненасилие“.

Кампанията обединява артисти и артистични продукти, които чрез театъра обговарят социалния феномен насилие. В рамките на пет години артистите разказваха на публиката реални истории на хора, преживели или станали свидетели на насилие.

Спектаклите, които разказват за човешките съдби в забързаното ежедневие, са изключително въздействащи. Част от кампанията бяха "Историята Ти (ти) в мен", "Премълчаното разказано", "Момчетата на мама". Те бяха представени в десетки театрални салони. Посрещнати бяха с интерес и изпращани с емоция от всеки зрител.

Спектакълът „Историята Ти (ти) в мен“ е в жанр журналистическа драма. Историите в него са чути, видяни и преживени от ученици в пловдивските училища.

Тази вечер в спектакъла ще се използва техниката „Форум театър“. Чрез нея Янко Велков – Янеца ще поведе публиката към нейните емоционални решения на поредица от ситуации.

Артистите ще играят, а публиката ще говори за цветните детски чувства, за скритите мисли на родителите, за неизказаното, за неизплаканото... Така затваряме един цикъл, в който театърът е кауза или каузата говори чрез театъра. За правата на Човека или Човекът в битката за правата си...

В залата предварително места са си заявили учители и ученици от столичните училища. През годините кампанията е подкрепяна от САБ, МОН, Национален фонд култура, Министерство на културата, Столична община и Програмата "Кризата като Възможност".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай