Анджелина Джоли напуска киното с "Клеопатра"

Анджелина Джоли напуска киното с "Клеопатра" | StandartNews.com

Лондон. Световно известната актриса Анджелина Джоли потвърди слуховете, че планира да изпълни ролята на Клеопатра в едноименния биографичен филм на Ерик Рот ("Форест Гъмп"). Тези снимки по думите на Джоли, могат да станат и последните в кариерата й като актриса. За в бъдеще актрисата смята да се посвети на семейството си, благотворителност и хуманитарна дейност в качеството си на посланик на добра воля на ООН, съобщава The Guardian позовавайки се на интервю в BBC News.

"Имах прекрасна кариера и съм много щастлива, че имах възможност да разказвам истории и да работя толкова, колкото искам, - заявява Джоли пред BBC News. — Сега искам да се съсредоточа в писане и режисура, а преди всичко на моята работа в ООН".

Хуманитарната си дейност Джоли започна през 2000 г , след снимките на филма "Лара Крофт: Томб Райдър". Филмът бе заснет в Камбоджа, където през това време продължаваха гражданските войни. След това Джоли отново се върна в Камбоджа, а също така посети и лагери за афганистански бежанци в Пакистан и откри фонд от 1 млн. долара в помощ на бежанците. През август 2001 тя бе обявена за посланик на добрата воля на ООН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай