Андреа Бочели призовава за вяра, надежда и любов

Великият тенор представи новия си албум и готви специален коледен концерт

Андреа Бочели призовава за вяра, надежда и любов | StandartNews.com

Най-обичаният тенор на планетата Андреа Бочели представи новия си албум „Believe“ – трогателна и лична колекция от песни, които са празник за силата и красотата на музиката. Заедно с тавата излезе и видеото към неповторимата клaсика “Amazing Grace“ в изпълнение на Бочели и най-награждаваната певица в историята на наградите „Грами“ Алисън Краус.

Великият тенор обяви още ексклузивен глобален лайвстрийм концерт с билети – „Believe in Christmas”, който ще се излъчи на живо от оперната зала Teatro Regio di Parma в Парма, Италия на 12-ти декември 2020-а. Единственото по рода си, заснето от няколко гледни точки празнично събитие, ще включва вълнуващи изпълнения на Андреа, който ще получи подкрепа от други музиканти и специални звездни гости. Концертът ще бъде стриймван на живо в цял свят в различни часови зони. За спектакъла Бочели се доверява на креативния директор Франко Драгоне (познат от впечатляващите си проекти с Цирк дю Солей), с който тенорът подготвя магическа програма за начало на празничния сезон.

Новият албум „Believe“ и новината за Коледния концерт идват няколко месеца след „Музика за надежда“ – рекордното събитие, по време на което което тенорът направи вълнуващи изпълнения на велики класики в абсолютно празната катедрала Дуомо в Милано на католическия Великден. Изключителният концерт е стриймван на живо от милиони зрители глобално и обединява света във време, когато много хора са разделени един от друг, изолирани вкъщи. В първите си 24 часа събитието е гледано от над 28 милиона души и чупи рекорда за лайвстрийм с най-голяма аудитория в историята на YouTube.  

Съпродуценти на „Believe“ са Стивън Меркурио и Хайдън Бендал. Албумът е забележителна колекция от песни, които са поддържали и вдъхновявали Бочели през годините. В него са включени и дуети с Алисън Краус и Сесилия Бартоли – 2 изпълнителки, чиито неповторими гласове са слушани и обичани навсякъде по света, неиздавано произведение от късния период на легендарния италиански композитор Енио Мориконе, както и “Gratia Plena“ – финалната песен от новия високооценен от критиците филм – “Fatima”. Специално за албума Бочели композира и свои лични интерпретации на великите класики “Ave Maria” и “Padre Nostro“.

„Believe“ разглежда много лични за Бочели теми. Той казва: „Концепцията зад албума е базирана на 3 думи: вяра, надежда и милосърдие. Това са онези 3 изключителни неща, които придават смисъл и завършеност на нашите животи”.

Музикално надарен още от раждането си, Андреа Бочели е един от най-обичаните изпълнители на нашето време, пренесъл музиката си на сцените на най-значимите световни събития като Олимпийските игри Световно първенство по футбол и на подиумите на многобройните концертни зали и стадиони по време на изцяло разпродадените си световни турнета. Той е носител на „Златен Глобус“, няколко награди BRIT и „7 World Music Awards“, има своя звезда на Алеята на славата в Холивуд, а предишният му албум “Si“ е #1 в редица страни по света.

По време на блестящата си кариера, простираща се в повече от четвърт век, Бочели е работил заедно с най-забележителните световни звезди – Лучано Павароти, Ариана Гранде, Дженифър Лопес, Кристина Агилера, Ед Шийрън, Дуа Липа, Селин Дион, Тони Бенет и много други.

Бочели вярва, че музиката помага на душата по начин, който кореспондира с най-фините нюанси на човечеството, независимо от индивидуалната вяра: “Хубавата музика носи със себе си силно послание за мир и приятелство, показва ни красотата и ни помага да отворим сърцата и умовете си”.

Билетите за събитието “Believe in Christmas” ще бъдат налични ексклузивно от 20-ти ноември (петък). У нас концертът ще се излъчи на 12ти декември (събота), 22 часа. Събитието може да бъде гледано единствено на живо с билет и няма да бъде наличен на запис след края му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай