Ана Пападопулу и Пенко Господинов станаха психотерапевти

Снимките на новия сериал „Тревожност“ започнаха в къща, бижу на архитектурата

Ана Пападопулу и Пенко Господинов станаха психотерапевти | StandartNews.com

Снимките за новия сериал „Тревожност“, продуциран от Мирамар филм и БНТ, текат в една от най-красивите къщи в центъра на класическата София. Продукцията, която се реализира от творческия екип на „Порталът“, е първият сериал, спечелил финансиране от Националния филмов център. Режисьор е Илиян Джевелеков, който е и съавтор на сценария заедно с Матей Константинов. В сценарния екип се включват още Емил Стефанов и Радослава Топалова. Четиримата разказват историите на хора, потърсили психотерапевтична помощ при д-р Манов – психоаналитик с международно признание, и съпругата му, д-р Ясенова – специалист по детско-юношеска психология. Всеки епизод проследява паралелно случващото се в двата кабинета, както и отношенията между двамата терапевти.

В главните роли са Ана Пападопулу и Пенко Господинов. Като техни пациенти им партнират Ирмена Чичикова, Радена Вълканова, Петър Дочев, Боян Младенов, Цветан Пейчев, Никола Додов, Димитър Иванов-Капитана, Стефания Кочева, Ина Добрева, Елена Кабасакалова. Поддържащите персонажи на деца и юноши са поверени на талантливи момичета и момчета от различни актьорски школи. Сред тях е и Евелина Бибова, изиграла Елица в най-новия филм на Мирамар „Чума“, който ще видим по екраните от 19 януари.

Повечето от историите в сериала „Тревожност“ са вдъхновени от действителни случаи. Консултанти на продукцията са психоаналитиците д-р Иван Игов и д-р Огнян Димов. Самият Илиян Джевелеков е учил психология в продължение на няколко семестъра, преди да следва „Кинорежисура“ в НАТФИЗ и отдавна е изкушен от тематиката.

Снимките ще продължат до края на февруари 2024 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай