Александра Кръстева е новата водеща в „Тази събота и неделя” по bTV

Тя се присъединява към Жени Марчева и Диана Любенова от 5 януари

Александра Кръстева е новата водеща в „Тази събота и неделя” по bTV | StandartNews.com

Александра Кръстева, репортер на bTV, от 5 януари застава до Жени Марчева и Диана Любенова като водеща на съботно-неделния сутрешен блок на телевизията. В нейните минути всеки уикенд на фокус ще бъдат актуалните социални и здравни проблеми, неизменно свързани с всекидневието на българина. „Практика в bTV е водещите да бъдат журналисти с изявени репортерски качества и доказан опит. Александра е от школата на bTV. Вярвам, че зрителите на предаването ще следят с интерес темите и гостите, с които тя ще ги среща”, коментира Венелин Петков, директор на "Новини, актуални предавания и спорт" в bTV Media Group.

През изминалите осем години репортажите на Александра на социална и лайфстайл тематика, както и разказаните истории на хората от малките кътчета на България, оставят отпечатък и не спират да вълнуват и трогват. Тя обича да разказва именно тези истории, защото чрез тях вижда, че „щастието може да се изразява в две простички неща – човек да е здрав и да има някого до себе си“. Четири „(Не)обикновени истории“ от 2018-а,  представени от Александра Кръстева, зрителите ще видят и в bTV Репортерите на 6 януари.  Темите за семейството, гражданските права и равенството също не са нови за журналистката. В професионален план тя се гордее най-вече с това, че името ѝ стои под репортажите в трите поредни кампании на bTV и UNICEF – „Бъдеще без насилие за всяко дете”, „Заедно от детската градина” и „Заедно за всяко дете”.

 В 8 часа  на 5 януари Алекс Кръстева ще срещне зрителите на „Тази събота и неделя“ ексклузивно с унгарската шампионка по ултрамаратон Виктория Макай. В края на 2018-а Макай, която е майка на две деца, става жертва на жестоко насилие. В разговор с Александра Кръстева тя ще сподели защо избира да не крие раните си, а да стартира кампания против насилието под наслов „Да продължиш напред”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай