Вторник,

Албена Михова: Всички актьори сме шизофреници

От: Агенция Стандарт -
190
Албена Михова: Всички актьори сме шизофреници
A
A
A

Фото Сатиричен театър "Алеко Константинов"

Албена Михова извъртя страхотен театрален хит в Сатирата. Известната актриса и певица влиза в кожата на съпруга, майка, любовница, домакиня, която успява да намери изхода от всяка ситуация, в "Сама жена" - шеметен спектакъл по инталианските корифей в комедията Дарио Фо и Франка Раме. Със сочния, пикантен хумор – емблема за стила на Фо, умело преплетен с няколко музикални изпълнения, спектакълът разсмива, натъжава и със сигурност ще накара зрителите да се размечтаят за нещотo, без което никой не може – любовта.

В ново интервю актрисата определи актьорското майсторство по особен, дори и учудващ начин, сравнявайки го с много сериозно психично заболяване, което леко втрещи нейни колеги.

"Цялата ни професия е шизофренична. Ние сме шизофреници с контролирана лудост. Ние се контролираме за разлика от хората, които имат самото заболяване. Лесно се превъплъщавам. Аз съм свикнала да влизам от образ в образ. Най-трудното нещо е, че трябва да издържиш по-дълго в този образ, защото това е драматургия", споделя Михова пред "Монитор".

"Подходът е много по-сериозен и по-драматичен от обикновения, не е да влизаш в скеч и комедиен образ. Това са три образа, които са издържани от началото до края. Не че всичките са крайни, но са абсолютно различни според ситуацията, в която попадат тези жени. Не е никак лесно да научиш думичките на някого, който го е писал, да предположиш какво е имал предвид. Ние го разработихме много, но много се разчита и на моята емоция. Ако аз нямам настроението и подхода към тези жени, никога няма да стане този спектакъл. То не е никак лесно. То по принцип е трудно да правиш моноспектакъл. „Сама жена“ е почти моноспектакъл, има два диалога, в които ми помага един колега - Калоян Трифонов", допълва тя.

Въпреки позитивизма й, за Албена също не е лесно да играе пред салон, пълен само наполовина, вследствие на органиченията заради пандемията.

"По-различно е, да. Хората са през седалка, салонът е пълен само на 50%. Всички спазваме тези разпоредби заради короната. Но знаете ли, ние сме играли и пред 25 човека. Не е нужно залата ти да е пълна, за да усетиш, че на публиката й харесва, и да играеш за нея. Аз съм играла на малко публика, която е 100 пъти по-качествена от дори и пълен салон с 300-400 човека вътре. Някой път просто може да не е твоята публика. Да попаднеш на кофти публика и да не те аплодират. Но си има качествени хора, театрали или просто хората са зажаднели. Идват и се забавляват. Аз на премиерата половин час не можах да сляза от сцената. Пляскаха, цветя имаше също", коментира актрисата.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички