Агенти на ЦРУ и КГБ в комбина

Агенти на ЦРУ и КГБ в комбина | StandartNews.com

Гай Ричи е режисьор и съсценарист на шпионската комедия

"Мъжът от U.N.C.L.E." ни връща към студената война

Действието в "Мъжът от U.N.C.L.E" се развива насред студената война - в началото на 60-те години. Агентите на ЦРУ Наполеон Соло (Хенри Кавил, "Супермен") и на КГБ Илия Курякин (Арми Хамър, "Социална мрежа", "Самотният рейнджър") са принудени да работят заедно за секретната разузнавателна организация "United Network Command for Law and Enforcement" (U.N.C.L.E.). Те трябва да спрат загадъчно криминално формирование, което застрашава крехкия баланс на световния мир с атомно оръжие. Режисьор и съсценарист на екшъна е Гай Ричи. Всъщност лентата е по-скоро шпионска комедия и е базирана на американски сериал със същото име, който върви по телевизия NBC между 1964-а и 1968 година.

Самият Ян Флеминг участва в част от създаването на "Библията" на сериала. Говори се, че именно негова е идеята за основния персонаж Наполеон Соло, който в оригиналната продукция се играе от Робърт Вон. Стивън Содърбърг е привикан първоначално за проекта, но се отказва поради големи различия със студиото. Том Круз, Джордж Клуни и Леонардо Ди Каприо са обмисляни за главните роли, но отказват по различни причини. В крайна сметка режисьорът на "Гепи" и "Две димящи дула" се заема с филма. Голяма част от феновете на сериала, както и тези на пресния младоженец Гай Ричи, очакват филма с интерес.

В останалите роли са Алиша Викандер, Джаред Харис (професор Мориарти в "Шерлок Холмс: Игра на сенки"), Хю Грант и Елизабет Дебики. Дали "The Man from U.N.C.L.E" ще затвърди позициите на Гай Ричи като режисьор и в шпионския жанр или резултатът ще е като този след злополучния "Отнесени от бурята" с Мадона, не се знае. Но засега, поне на трейлър, нещата изглеждат обещаващо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай