„Ага“ и „Васко да Гама от село Рупча“ по БНТ2

Филми, музика и приказки радват душата за Великден

„Ага“ и „Васко да Гама от село Рупча“ по БНТ2 | StandartNews.com

БНТ 2 ще излъчи на 17 април документалния филм за легендарните войводи, загинали за свободата на България Хаджи Димитър и Стефан Караджа - „Мъже от огън“ от 17, 30 часа. Другата документалистика на Разпети петък е от 20 часа - документалният филм „Отец Иван и неговите деца“. От 21, 25 часа е драмата на режисьора Кени Гленаан „Ковчегът на Ной“. Тв финалът на 17 април е класически – „Стабат Матер“ от Дворжак.  Концертът на Софийската филхармония с диригент Урош Лайовиц и солисти Милена Георгиева, Валентина Куцарова, Михаел Беджай и Валери Турманов е от 23 часа.  

Велика събота започва с игри, приказки и филми - за малките и порасналите деца. От 8 часа е „Лисицата и детето“ - приказна история за приятелство между дете и хищник. След „Тип и Тап“ актьорите от Държавния куклен театър във Варна разказват „Приказка за теб“, а „Трите прасенца“ са от 9, 45 часа.

Времето няма бряг и ни влече към поредното приключение. „Васко да Гама от село Рупча“ кани на пътешествие в събота от 9, 55 часа, а „Невероятното пътешествие на гигантската круша“ ще  отведе зрителите в 15, 05 часа на тайнствен остров, като по пътя героите ги очаква нещо много странно и голямо. Домашното кино с БНТ 2 продължава с пътешествие сред безбрежната шир на тундрата – 21 е часът на филма на Милко Лазаров „Ага“, който спечели много международна слава, преди да се появи на малкия екран.  

За един от най-големите православни храмове на Балканите е „180 години родолюбие - църквата "Света Троица" в Банско“ – в събота, 18 април, от 22, 40 часа. „Олтарите на България“ е за първия български храм, изграден в памет на Великомъченицата от Никомедия Света Неделя. БНТ 2 ще излъчи пряко празничното Пасхално богослужение от храм "Свети Александър Невски".  

30 минути след полунощ – концертът на Михаил Белчев „Булевардът“ с участието на Тони Димитрова, Нели Рангелова, „Тоника“, Йордан Караджов, Мими Иванова, Ваня Костова, Дони и Нети, Фондацията и други. В неделя, 19 април, от 19 часа е пътуването по земите около Преспанското езеро - „Поклоннически пътеписи от Адриатика до Преспа“. За финал - европейско кино: от 22, 30 часа е френската криминална комедия „Скривалището“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай