Адашите Петкови са новите в "Под прикритие"

Адашите Петкови са новите в "Под прикритие" | StandartNews.com

Екшън кримката "Под Прикритие", чийто пети сезон върви по БНТ, се радва на все по-голяма популярност сред зрителите. Две от новите лица в продукцията са Силвия Петкова и Христо Петков.

Младата актриса влиза в ролята на криминалния психолог от ГДБОП. Тя е от полза на полицаите в борбата си с престъпниците. Изготвя психологически профили на бандитите и ги притиска до стената с майсторски похвати от професията, за да кажат истината. Дори в един от епизодите свърши работата на Мартин (изигран от Ивайло Захариев) и събра информация от обвиняем, която полицаят не можа да изкопчи. Ролята на Петкова й е само от полза и е високо оценена от колегите й, смята красавицата. Тя държи на нея, защото ще допълни палитрата от образи, в които може да се превъплъти. За пръв път досега й се налага да изиграе толкова сериозна и амбициозна жена. На всичкото отгоре е силно забележима, понеже е в типично мъжка среда и професия. Задачата й се оказала трудна, защото самата тя е много положителна и дори понякога наивна. Трудностите по време на заснемането на родната продукция не свършват дотук. Силвия трябвало да направи така, че кадрите от януари да изглеждат сякаш са от лятото. И зрителите да не могат да предположат, че сцените от софийските улици са от зимата. Затова на минусови температури хубавицата стояла по презрамки. За да не излиза пара от устата й, ядяла лед. Яна Танева, както се казва героинята й в сериала, е първата, която повлия така силно на Куката. Заради нея той се приведе в приличен вид, с елегантен костюм и без брада. Тя е първата жена, която разплаква коравия бандит.

Актрисата е позната и от тийнейджърската поредица "Революция Z". Там тя играеше учителка. Сред последните й превъплъщения от големия екран е това от "Непобедимите".

Участва в "Радостта и тъгата на тялото" на режисьора Андреас Пантис, който през 1998 г. беше номиниран за "Оскар". Има роля и в "Райската компания", който се оказа холандското предложение за номинация за "Оскар" за чуждоезична лента тази година.

Българският "Лов на дребни хищници" също е част от портфолиото й. В последно време Силвия крие всяка подробност от личния си живот. Заради връзката с колегата си Калин Врачански обаче доста често присъстваше в светски колонки. След 8-годишни любовни отношения пътят на известните актьори се разделят и поемат в различни посоки. Макар че няколко пъти се събираха и разделяха през годините, двамата остават приятели. И Силвия, и Калин са на мнение, че когато си обичал човек, не можеш да го забравиш или изтриеш от живота си.

Христо Петков е още едно от новите попълнения в "Под прикритие". Той носи името Рони и е дясната ръка на Иво Андонов (Захари Бахаров). Героят му е изключително мрачен, жесток и безцеремонен. Има си и гарван, който живее на покрива на сграда и е хранен от ръката на Петков. Явно показва, че не се впечатлява и от хора като Куката. В последния епизод Рони направи страшна интрига като поръча на банда роми да пребият и ограбят полицая под прикритие Ерол Метин, изигран от Бойко Кръстанов. Бандитите трябваше да вземат от него сак със "служебни" пари. Ерол предвиди обаче ситуацията и реши да се застрахова. Сакът беше пълен с порно списания, вместо с пачки с банкноти.

От тук нататък следва още екшън и непредвидени обрати в поредицата. В личния живот Христо е щастливо влюбен в колежката си Анастасия Ингилизова, от която има дете. Преди повече от 10 години Петков отива на ателие в театрална работилница "Сфумато" и излиза актьор. В телевизионните му участия влиза и сериалът "Четвърта власт", а от големия екран се открояват "Дзифт" и "Лора от сутрин до вечер". На театралната сцена е перфектен в "Нощна пеперуда", "Процесът против богомилите", "Хъшове", "ОООО - Сънят на Гогол".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай