AC/DC се завърнаха и покориха света

Новият им албум е най-бързо разпродаденият за 2020

AC/DC се завърнаха и покориха света | StandartNews.com

Рок легендите от AC/DC се завърнаха ударно със зашеметяващ нов албум. След 6-годишна пауза тава номер 17 в легендарната дискография на австралийските динозаври "Power Up" излезе и завладя световния пазар. Албумът беше обявен за най-бързо разпродаденият за 2020-а. Групата е успяла да пласира 62 хиляди бройки от "Power Up", надминавайки по продажби Кайли Миноуг. Нейният албум "Disco" се разпродаде в 55-хиляден тираж по време на първата седмица след излизането си.

"Вие винаги сте били нашият най-голям източник на вдъхновение", с благодарност към феновете заяви легендарният китарист Ангъс Йънг. 

Също така албумът се изкачи на първо място в британските класации. Това е четвъртата им тава, която се изкачва до тази позиция и първата след 10-годишна пауза, когато №1 стана саундтракът към "Железният човек 2".

За записите на "Power Up" се завръщат двама бивши дългогодишни членове на групата - барабанистът Фил Ръд и басистът Клиф Уилямс. Това е първият албум след смъртта на легендарния Малкълм Йънг. Ритъм китарата пое неговият племенник Стиви преди няколко години, когато култовият му чичо се пенсионира, преди да загуби борбата с деменция. "Power Up" е посветен именно на покойния музикант.

"Всички усещахме присъствието на Малкълм сред нас, той беше там, докато създавахме албума. По принцип не сме религиозно настроени, но това няма как да се сбърка. Той имаше много силен характер приживе, който дори смъртта не може да притъпи. Той беше там, навсякъде и мисля, че всеки, който чуе албума, ще го усети", споделя вокалистът на групата Брайън Джонсън в интервю за Associated Press. Той също известно време не беше в състава на групата по здравословни причини. 

В "Power Up" може и да не свири Малкълм, но неговите партии фигурират из целия албум. Тавата съдържа 12 парчета, написани от легендарните братя Йънг. 

“Винаги когато работим по албум, аз и Малкълм избираме силни песни, които да влязат в него, но освен тях всеки път остават и други много много добри парчета. Когато редях траклиста, сложих тези, които знаех, че са му любими", споделя Ангъс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай