80-годишна баба с първа стихосбирка

80-годишна баба с първа стихосбирка | StandartNews.com

Никога не е късно да станеш...автор на книга. „Пътеки" е стихосбирка, издадена след години писане на стихотворения, които са над 80. В поетичната книга има стихове и на дъщерята на Светлана Газилова-Здравка, която от 1990 г. живее във Ванкувър, Канада.

„Моите стихове са предимно на битови теми - за семейството, както и за любовта към природата. Художественото оформление на книжката е на внука Ивайло Гогов, който е завършил Художествената академия в София. Надявам се с дъщеря ми скоро да издадем и втора стихосбирка", споделя 80-годишната авторка.

Дъщеря й Здравка във Ванкувър е активна организаторка на мероприятия за българската общност там. Има две деца, а с пристигането си в Канада успешно създава фирма за тийм билдинг. Майка й Светлана е известна сред населението на Разлог като сърдечна, всеотдайна и трудолюбива жена.

„Аз бях на 55 години, когато започнах да пиша стихове, дъщеря ми Здравка сега е на тази възраст. Вероятно има първопричина точно сега да се заемем с издаването на стихосбирката", казва баба Светлана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай