300 аплодираха Орлин Горанов на премиера в София

Човекът оркестър представи мемоарите си „Да започнем отначало“

300 аплодираха Орлин Горанов на премиера в София | StandartNews.com

Орлин Горанов, който е истински любимец на музите, събра над  300 почитатели и приятели навръх празника на християнското семейство  в столичния „София лайв клуб“, за да ги „почерпи“ с мемоарите си.  Премиерата на автобиографичната му книга „Да започнем отначало“ съвсем естествено се превърна в концерт, като на пианото седна Милен Кукошанов. Забавни  моменти  от месеците на творчество разказаха съавторката на луксозната книга Веселина Паскова и Иван  Тенев. Сред гостите бяха Кристина Димитрова, Маргарита Хранова, Камелия Тодорова, Васил Петров, Любо Киров, Еделина Кънева, Орлин Павлов – баща и син, Борис Панкин, Димитър Туджаров–Шкумбата, Живко Петров, Димитър Семов...

„Да започнем отначало“ проследява пътя на Орлин Горанов в естрадата, завоя му към оперната сцена, бляскавите появи във вариетета в чужбина, авантюрите в киното и театъра и навлизането в мюзикъла с последните му изяви. Самият артист припомни, че това не е автобиография в традиционния смисъл, а равносметка или огледало на повратна точка. И най-вече: разказ за пътуването - към щастието, към благодарността, че сме живи.  

С характерното му чувство за хумор Орлин разказа една от историите, останали извън томчето. На турне в Страната на изгряващото слънце известните като работлив народ японци много харесали емблематичния хит на Орлин и Кристина Димитрова „Детски спомен“. Но след като разбрали, че се пее „Вървях един следобед без цел и посока“, променили мнението си. Изненада за публиката бе „На многая лета“ – поздрав на известния бас Орлин Павлов към по-младия му колега, с когото са играли дълги години в Пловдивската опера и на турнета по света. Звездата на Музикалния театър Еделина Кънева провокира Орлин за дует от мюзикъла „Mamma Mia!”, в който те си партнират. Шкумбата хвана микрофона за серия вицове, а шоуто завърши с необикновено акапелно изпълнение на Орлин – той извиси глас за химна на Северна Корея, който помни от едно турне на любимия му хор „Бодра смяна“. Докато звучаха хитове от последния му албум, музикалният ас раздаде стотици автографи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай