Петък,

13-годишния Беркай с авторска дебютна изложба

От: Failed to load user -
A
A
A

Кърджали. Авторска дебютна изложба на 13-годишния Беркай Изет беше представена в Кърджали дни преди Коледните и новогодишни празници.

"Беркай започва да се занимава с фотография преди две години, непосредствено след участието си в лятно училище по изкуствата в Измир, организирано от дружеството за култура и сътрудничество на балканските изселници в града – Балгьоч", съобщи Радост Николаева от Арт движение КРЪГ, организатор на проявата. След няколко години занимания с фотография, в дебютната си експозиция Беркай представя 35 прецизно селектирани цветни фотографии в изложбен формат „А 3+" и прожекция на 100 фотоса, снимани в Кърджали, Конево, Истанбул и Измир.

Фотоапаратът му е запечатал и десетки исторически забележителности, паметници, сгради, улици, природата, пролетта и есента в Източните Родопи. Младият фотограф има собствен профил за майсторска фотография във фейсбук, участвал е в няколко конкурса и вече е спечелил 4 награди за фотография.

За откриването на богатата колекция от майсторска фотография на младия автор пристигнаха много негови съученици и преподаватели от училищата в селата Конево и Миладиново, представители на двете кърджалийски училища СОУ„Й. Йовков" и СОУ „Петко Р. Славейков".

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички