Йотова: Гласувах за държавници

Много са предизвикателствата, които стоят пред страната, подчерта вицепрезидентът

Йотова: Гласувах за държавници | StandartNews.com

Вицепрезидентът Илияна Йотова упражни правото си на глас на предсрочния парламентарен вот. Тя гласува в Софийската професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“ (ул. „Райко Алексиев“ №48) в 11.00 часа.

"Важно е днес много български граждани да излязат и да гласуват, нека да не оправдаем тези мрачни прогнози за ниска избирателна активност. Важно е да се гласува, много важни избори са това, за да има истински стабилен парламент, за да има стабилни мнозинства, които да излъчат стабилно правителство. Много са предизвикателствата, които стоят пред страната - само след броени дни трябва да се приеме бюджет, трябва да се приведат гражданите през тежката социално-икономическа криза, трябва България да има своята категорична позиция по отношение на външнополитическите предизвикателства", заяви Йотова, след като гласува.

"Може би повече от всякога аз днес гласувах много убедено, гласувах за държавници, за хора, които знаят стойността на България и на международната сцена, които са просветени и грамотни хора, които знаят как да направят така че нито един българин да не остане на улицата тази зима, да има достатъчно много грижи и гаранции от страна на държавата за нейните граждании", добави вицепрезидентът и призова всички да гласуват, за да не се оправдаят прогнозите за ниската избирателна активност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай