Възможно ли е? Политолог предлага ветеран за премиер

Проф. Коларова описа настоящия политически живот у нас като „много светкавици, малко буря”

Възможно ли е? Политолог предлага ветеран за премиер | StandartNews.com

„Не мисля, че трябва да има партиен кандидат за премиер. Мисля, че трябва да бъде фигура, която е добре известна, с политически авторитет. Обсъждат се много такива политици”, каза проф. Румяна Коларова в предаването „Денят на живо с Наделина Анева”.

Тя спомена имената на президентите Петър Стоянов и Росен Плевнелиев. За такива фигури било ясно, че не са корумпирани и че отстояват националния интерес, допълни политологът. Доц. Мария Пиргова, обаче, заяви в студиото на NOVA NEWS, че Плевнелиев и Стоянов не биха се справили в ролята на премиер.

Проф. Коларова описа настоящия политически живот в България като „много светкавици, малко буря”. „На тези избори избирателите казаха „Не! Това сте вие, разберете се”, смята политологът.

Според доц. Пиргова победители в тази надпревара няма, но победени има. „Победени са всички партии”, смята тя. По думите на политолога всички политически сили са се отнесли с пренебрежение към избирателите. За това свидетелствали, допълва доц. Пиргова, еднаквите листи с кандидати за четвърти пореден път. „Партиите предлагат едни и също, а искат различен резултат. Такова нещо не е възможно”, категорична е тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай