Василев посърна заради отказа на Борисов, кани го на кафе в Банкя

Няма проблем да си поговорим за правовата държава, казва Асен Василев

Василев посърна заради отказа на Борисов, кани го на кафе в Банкя | StandartNews.com

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев настоява все пак да има разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. По-рано Борисов написа във Фейсбук, че няма да води дебат нито с Василев, нито с Кирил Петков по повод предстоящите избори, въпреки тяхната гореща покана.

"Разбрах, че току що г-н Борисов е отказал да дебатира с нас и е избягал от дебата. Нека поне го поканя на кафе в центъра на Банкя. Много ще се радвам да си поговорим", заяви Асен Василев, който е в Банкя и разговаря с жителите на града, предаде Новини.бг.

"Ние в коалиция на кражбата няма да участваме. Това сме го заявили ясно. Няма проблем обаче да си поговорим за правовата държава, за начина, по който са изнудвани фирмите по неговото време, за начина, по който са раздавани поръчките, за начина, по който неговите министри са прибирали комисионни и за всички тези на първия ред, за които той казва, че не ставали, а той бил най-добрият в партия ГЕРБ", добави Василев.

Асен Василев и Кирил Петков отправиха официална покана за публичен предизборен дебат към Бойко Борисов, който той отказа с мотива, че няма как да дебатира с хора, които са поръчали незаконния му арест. Изтъкна и други мотиви.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Борисов отговори остро ще има ли дебат с Петков и Василев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай