Тома Биков шокира журналисти. Какво забъркал Асен Василев?

От ГЕРБ регистрираха днес листите си в София за предсрочните избори за парламент

Тома Биков шокира журналисти. Какво забъркал Асен Василев? | StandartNews.com

Василев направи достатъчно, за да бъдем в тази тежка криза и за мен би било добре да спре да дава акъл, заяви пред журналисти Тома Биков от ГЕРБ, цитиран от Новини.бг.

По думите на Биков бившият финансов министър е объркал три бюджета и е "забъркал каши", които следващите години може би страната ще се опитва да решава. "Аз нямам оперативна информация за слотовете, защото ние не сме в управлението, но се надяваме да не останем без газ през зимата", посочи Биков.

Той припомни, че ГЕРБ са предложили решение, но то изисква време. "Нашето правителство 2018-та е резервирало 500 милиона куб. метра газ в Гърция, можем през "Балкански поток" да направим търг за милиард и половина, имаме и 1 млрд. азерски газ - между другото, договори, подписани не от Асен Василев и Кирил Петков, а от Бойко Борисов, а част от тях и от Георги Първанов. Имаме и газовата връзка с Гърция, която нашето правителство започна да изгражда, а Кирил Петков забави", категоричен бе Биков.

Според него кризата с газа може да се реши при условие. "Първото условие тази криза да се реши е в нейното решение да не участват Кирил Петков и Асен Василев", каза той.

От ГЕРБ регистрираха днес листите си в София за предстоящите на 2 октомври предсрочни избори за парламент. По думите на Биков в партията нямат съмнения, че ще спечелят изборите.

ГЕРБ ще представи антикризисна програма в следващите дни – средносрочна и дългосрочна. И очаква другите партии да направят същото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай